De gevolgen bij letselschade
Een ongeval met letselschade gaat steevast samen met pijn, emoties en onvoorziene kosten voor de benadeelde partij. Enkele gevolgen van een ongeval:
- Verminderde levensvreugde
- Kosten voor ziekenhuisopname
- Langlopend revalidatietraject
- Verlies van inkomen
- Noodzakelijke aanpassingen in het huis
Ter compensatie van de schade en extra kosten kan het slachtoffer een financiële vergoeding claimen door de schuldige partij aansprakelijk te stellen. Deze financiële vergoeding wordt in de praktijk ook wel de letselschadevergoeding genoemd.
Om er zeker van te zijn dat al jouw schade en kosten worden vergoed, adviseren wij om juridische hulp van een letselschade-expert in te schakelen.
Juridische hulp bij letselschade
Wanneer je letselschade oploopt door schuld van een ander, dan is het in Nederland geregeld dat de schuldige persoon of dat bedrijf ook alle kosten van de juridische hulp moet betalen. De juridische dienstverlening van de belangenbehartiger, zoals een jurist, kost jou dan helemaal niets.
Letselschadejurist
Een letselschadejurist staat jou tijdens het schaderegelingsproces bij en berekent snel en nauwkeurig hoe hoog jouw letselschadevergoeding ongeveer is. De belangenbehartiger geeft jou advies, claimt de opgelopen schade bij de aansprakelijke partij en ontzorgt jou tijdens het schaderegelingstraject. Dat scheelt een hoop tijd, rompslomp, kopzorgen en geeft je bovendien de ruimte om je volledig te focussen op het verder herstel.
Neem contact op met de experts van LetselSchade.nl, laat je informeren over de juridische mogelijkheden en hoor direct wat er mogelijk is.

LETSELSCHADE OPGELOPEN?
LetselSchade.nl werkt alleen voor slachtoffers
De experts en juristen van LetselSchade.nl zijn verenigd in een landelijk netwerk en zijn toonaangevend in het regelen van letselschadezaken. Deze professionals hebben ruime praktijkervaring, behartigen alleen de belangen van slachtoffers van letselschade en verhalen voor jou de meest rechtvaardige schadevergoeding.
Wij sturen nooit een factuur naar onze cliënten. De schuldige partij, vaak de aansprakelijke verzekeraar, betaalt de redelijke kosten voor de juridische bijstand die jij nodig hebt! Laat je daarom gratis bijstaan door een een gerenommeerd letselschadekantoor en hoor vandaag nog of wij jou kunnen helpen.

Onze aanpak

Ontvang gratis advies bij letselschade

Jouw specialist bepaalt de aansprakelijkheid

Voorschot van de schadeclaim bepalen

Indienen definitieve claim + nazorg
Direct je letselschade claimen?
Door ons te bellen, Whatsappen of door een e-mail te sturen kunnen we je direct vertellen hoe hoog de letselschadevergoeding ongeveer kan zijn en hoe we je kunnen helpen om deze vergoeding zo snel mogelijk te krijgen.
Veelgestelde vragen
Ja, een letselschade uitkering is belastingvrij. Je hoeft dus geen belasting te betalen als je een schadevergoeding ontvangt na een ongeval waar je letselschade aan hebt overgehouden. De Belastingdienst kan echter wel oordelen dat je belasting moet afdragen wanneer het verlies aan inkomsten onderdeel vormt van de schadevergoeding.
Hoewel onze letselschadejuristen bij het berekenen van je verlies aan verdienvermogen alleen een compensatie vragen voor de gemiste netto inkomsten en de schadevergoeding in deze dan ook onbelast zou moeten zijn, kan het toch voorkomen dat de Belastingdienst aangeeft dat je hierover belasting moet betalen. In dat geval kan je altijd bezwaar aantekenen bij de Belastingdienst.
Mocht je letselschade hebben opgelopen door het toedoen van iemand anders, dan zijn er een tal van schadeposten die voor vergoeding in aanmerking komen. Een voorbeeld van zo’n schadepost is het verlies van arbeidsvermogen. Als je als gevolg van een ongeval arbeidsongeschikt raakt, dan loop je in sommige gevallen inkomsten mis omdat je niet kan werken. De aansprakelijke wederpartij dient deze kosten te dragen.
Andere veelvoorkomende schadeposten zijn:
- Medische kosten
- Reiskosten
- Huishoudelijk hulp
- Zelfwerkzaamheid
- Studievertraging
- Aanpassingen aan de woning
Er bestaan nog meer schadeposten waar de wederpartij aansprakelijk voor gehouden kan worden. De letselschadejuristen van Letselschade.nl brengen alle schadekosten voor je in kaart en dienen deze vervolgens in bij de aansprakelijke wederpartij.
Als je kind onder de 14 jaar is en betrokken is geraakt bij een verkeersongeval met een motorvoertuig dan wordt de schade altijd voor 100% vergoed. Dit is ook het geval als je kind volledig aansprakelijk is voor het verkeersongeval. Dit heeft ermee te maken dat kinderen onder de 14 jaar vanwege hun onberekenbaarheid en impulsiviteit meer gevaar veroorzaken in het gemotoriseerde verkeer. Zij zien de gevaren in het verkeer niet en dat maakt dat de kans op letselschade bij een kind onder de 14 jaar veel groter is.
Kinderen 14 jaar of ouder
De regel geldt niet voor kinderen van 14 jaar of ouder. Als zij betrokken raken bij een verkeersongeval met een motorvoertuig dan krijgen zij 50% van de schade vergoed. Dit wordt ook wel de 50%-regel genoemd. Fietsers/voetgangers worden gezien als zwakke verkeersdeelnemer en zij worden dan ook door de wet extra beschermd, waardoor zij krijgen 50% van de schade vergoed ongeacht de vraag wie de verkeersregels heeft overtreden.
Op grond van de wet zijn er twee soorten schade, namelijk vermogensschade en ander nadeel. Bij vermogensschade moet je denken aan schade dat concreet berekend kan worden, zoals het verlies aan verdienvermogen en de medische kosten die je maakt na een ongeval. Met ander nadeel wordt de immateriële schade bedoeld. Dit wordt ook wel smartengeld genoemd. De belangenbehartigers van Letselschade.nl kunnen hierover meer vertellen, neem vrijblijvend contact met hen op.
De aansprakelijke wederpartij is op grond van de wet verplicht om de kosten voor het verlenen van juridische bijstand te betalen. De letselschadejurist van Letselschade.nl dient dient de nota in bij de aansprakelijke wederpartij, waardoor wij kosteloos voor je aan de slag kunnen.
Let op dat sommige letselschade advocaten vragen om een bepaald percentage van je schadevergoeding af te dragen. Dit honorarium kan nadelig zijn voor een letselschadeslachtoffer, omdat het percentage achteraf wordt verrekend met de uiteindelijke schadevergoeding. Bij ons is het inschakelen van een belangenbehartiger geheel kosteloos voor het slachtoffer.
De kosten voor letselschadeslachtoffers kunnen na een ongeval hoog oplopen. De kosten kunnen bestaan uit gemiste inkomsten omdat je arbeidsongeschikt geraakt bent of medische kosten die onder je eigen risico vallen van je zorgverzekering. Maar het kan ook zijn dat je toevallig net midden in een verhuizing/verbouwing zit en als gevolg van het ongeval je werkzaamheden in en rondom het huis moet staken. Dit wordt ook wel zelfwerkzaamheid genoemd. Deze schadepost komt ook voor vergoeding in aanmerking.
Er zijn een tal van schadeposten waar je als slachtoffer zijnde niet direct aan denkt. Wij zijn er dan ook om je gedurende het hele letselschadetraject kosteloos bij te staan. Wij stellen niet alleen de wederpartij aansprakelijk, maar wij brengen ook alle schadeposten in kaart en dienen deze bij de aansprakelijke partij in.
Meer veelgestelde vragen