• Nationaal
 • Keurmerk
 • Letselschade

Wij claimen waar je recht op hebt!

Loop je letselschade op onder werktijd? Dan spreken we van een arbeidsongeval of een bedrijfsongeval. In veel gevallen heb je dan recht op een schadevergoeding van de onverwachte kosten die je als gevolg van het ongeval maakt. Het is niet eenvoudig om zelfstandig letselschade te berekenen, zeker als je hier geen ervaring mee hebt. Je hebt als slachtoffer heb je ook recht op smartengeld. Onze juristen helpen je kosteloos tijdens het juridisch traject en zorgen dat je de schadevergoeding ontvangt waar je recht op hebt. Neem hieronder contact op met ons landelijk werkend bureau en krijg direct een goed advies.

Meld online    Bel mij terug   

Paul ten Hoeve
Paul ten Hoeve

Super goed geholpen meegedacht.. een vriendelijk meedenkende jurist.

heer Boudeling
heer Boudeling

Er liepen 2 procedures te weten een met de Gemeente Eindhoven en een met de verzekering van Dhr Doomen. Deze gecombineerde zaak is door Dhr Schikhof vakkundig en naar tevredenheid afgehandeld. Daarna is er een procedure overwogen richting het MMC Veldhoven. Deze procedure hebben we na een gesprek in het ziekenhuis en in onderling overleg met Dhr Schikhof niet doorgezet.

Letselschade door bedrijfsongeval

Een bedrijfsongeval of arbeidsongeval, als werknemer/slachtoffer zit je met de letselschade. Het gaat hierbij niet alleen om het fysieke letsel, je hebt ook te maken met de financiële gevolgen. Dit kan het eigen risico van de zorgverzekering zijn, maar ook andere kosten die niet worden vergoed vanuit de zorgverzekering. Zoals ziekenhuiskosten en kosten voor de mogelijke revalidatie na het bedrijfsongeval. En wat dacht je van de gemiste inkomsten omdat je (tijdelijk) niet kan werken? Of de emotionele schade zoals pijn, verdriet en angst? Wat is de schade als door het ongeval carrièrekansen zijn weggenomen?  

Wil je je werkgever aansprakelijk stellen voor het arbeidsongeval of bedrijfsongeval? Schakel de hulp in van gespecialiseerde letselschade juristen van LetselSchade.nl. Wij zorgen ervoor dat jouw letselschade als gevolg van een bedrijfsongeval vergoed wordt met de maximaal haalbare schadevergoeding. Alle experts en belangenbehartigers zijn gecertificeerd met het Nationaal Keurmerk Letselschade.

Meld online    Bel mij terug

Letselschade door bedrijfsongeval melden 

Heb je letselschade als gevolg van een bedrijfsongeval? Dan is het zaak om dit altijd zo snel mogelijk te melden. Je moet dit sowieso melden bij je werkgever; een interne melding. Dit gaat vaak aan de hand van een ongevallenformulier. Je hebt dit formulier nodig als je je werkgever aansprakelijk stelt voor de geleden letselschade door het bedrijfsongeval. Vraag je werkgever dus altijd om een kopie van dit document. 

Naast een interne melding is het soms nodig om een melding te doen bij de Inspectie SZW (Sociale Zaken en Welzijn). Dit is de instantie die toezicht houdt op de veiligheid van een bedrijf, bijvoorbeeld op het gebeid van arbeidsveiligheid en -omstandigheden. Dit is de werkgever verplicht als er bij jou sprake is van blijvende letselschade door het bedrijfsongeval. Doet hij dat niet, dan kan hij een boete krijgen. 

Lees in deze blog meer over het melden van een bedrijfsongeval

Meld online    Bel mij terug

Direct weten of je recht hebt op een schadevergoeding? Neem dan contact met ons op en wij helpen je bij het claimen van de maximale schadevergoeding. Voor jou als slachtoffer is onze hulp helemaal gratis. De kosten die wij maken om je te helpen moeten door de aansprakelijke tegenpartij betaald worden.

Meld je schade online

Hoe stel ik mijn werkgever aansprakelijk?

Je kunt je werkgever aansprakelijk stellen voor jouw letselschade na een bedrijfsongeval, als dit bijvoorbeeld te wijten is aan de arbeidsomstandigheden. Gaat het om een machine waar jij onvoldoende in getraind was of waar je in een onveilige situatie mee moest werken? Als je letsel oploopt door een machine kan je een schadevergoeding claimen voor het letsel en de schade waar je mee achterblijft.

Of maakte je een lelijke val van de trap die gevaarlijk glad was zonder waarschuwingsbord?

Hoe dan ook kun je in deze gevallen je werkgever aansprakelijk stellen voor de ontstane letselschade door het bedrijfsongeval. De werkgever moet vervolgens bewijzen dat hij niet aansprakelijk is en dat jij bewust roekeloos handelde op het moment van het bedrijfsongeluk.

Veel werkgevers zijn gelukkig verzekerd voor letselschade onder werknemers. Onze letselschadejuristen en specialisten kunnen je dan kosteloos helpen bij het regelen van de schade.

Meld online    Bel mij terug   

Wat zijn mijn kansen?

Gelukkig worden de rechten van werknemers goed beschermd en heeft de werkgever een zorgplicht.

Dat betekent dat werkgevers verplicht zijn om de veiligheid en gezondheid van werknemers te beschermen. Bij letselschade na een bedrijfsongeval staan slachtoffers juridisch gezien erg sterk.

Heb je dus letsel opgelopen door een arbeidsongeval? Neem dan contact op met team Letselschade.nl en hoor direct of je mogelijk een schadevergoeding kunt krijgen. Wij verlenen namelijk kosteloos juridische bijstand aan slachtoffers van een bedrijfsongeval als de werkgever aansprakelijk is. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:30 telefonisch bereikbaar.

Daarbuiten kan je ook altijd een bedrijfsongeval melden via het contactformulier. Of stuur een bericht via WhatsApp, in alle gevallen nemen we binnen 1 werkdag contact met je op.

Meld online    Bel mij terug   

Wanneer is er sprake van arbeidsongeval?

Een arbeidsongeval wordt als een ongeval gerekend als het ongeluk op het werk of tijdens werktijd gebeurd is. In sommige sectoren en branches is de kans op een bedrijfsongeval met letselschade groter dan gemiddeld. Bijvoorbeeld omdat je werkt met machines, steigers en bewegende objecten. Denk hierbij aan sectoren zoals:  

 • De bouwsector
 • Agrarische sector
 • Horeca
 • Vervoer en opslag
 • Industriële sector

Een werkgever is verplicht om een bedrijfsongeval met ziekenhuisopname, blijvend letsel óf dodelijke afloop, te melden. Dit doet hij of zij bij de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Inspectie SZW). Het slachtoffer kan de werkgever aansprakelijk stellen voor de letselschade door het bedrijfsongeval. Hiermee kunnen wij je helpen. Onze letselschadejuristen helpen direct bij het bepalen van de aansprakelijkheid bij een bedrijfsongeval en regelen kosteloos een passende schadevergoeding.

Meld online    Bel mij terug   

Arbeidsongeval of beroepsziekte?

In de praktijk is er soms verwarring tussen een arbeidsongeval en een beroepsziekte. Zoals hierboven staat is een arbeidsongeval (bedrijfsongeval) een ongeluk of ongeval tijdens werktijd. Een beroepsziekte is een aandoening of ziekte door factoren en invloeden tijdens het werk. Voorbeelden van beroepsziekten:

 • Een chronische overbelasting of repetitive strain injury (RSI),
 • Een aandoening door herhaalde overbelasting
 • Een burn-out

Bij een arbeidsongeval adviseren wij om direct contact op te nemen met een van onze letselschadejuristen. Zij laten je direct weten of je een schadevergoeding kunt krijgen en schakelen daarvoor de juiste belangenbehartiger in.

Meld online    Bel mij terug   

In 4 stappen de schadevergoeding geregeld

VERTEL ONS WAT ER IS GEBEURD
SPECIALIST BEPAALT DE AANSPRAKELIJKHEID
VOORSCHOT OP CLAIM INDIENEN
TOTALE CLAIM INDIENEN EN ZAAK AFWIKKELEN

Stappenplan letselschade claimen

Om een letselschadevergoeding te kunnen claimen, moet de tegenpartij aansprakelijk zijn. Dat betekent dat hij of zij het bedrijfsongeval veroorzaakt heeft, en jouw letselschade hierdoor ook is veroorzaakt. Bij het claimen van letselschade na een bedrijfsongeval nemen onze juristen deze stappen:

 • bepalen aansprakelijkheid
 • aansprakelijk stellen tegenpartij
 • voorschot op claim bepalen (voor de kosten die je nu maakt)
 • definitieve claim vervaardigen (het totaalbedrag)
 • zaak afwikkelen
 • nazorg

Meld online    Bel mij terug   

Smartengeld na bedrijfsongeval

Je vraagt je nu misschien af: wat is de hoogte van het smartengeld wanneer je letselschade hebt opgelopen door een bedrijfsongeval. Het smartengeld bedrag kan bij bedrijfsongevallen net als bij verkeersongevallen erg uiteenlopen.

We geven je een paar voorbeelden van uitkeringen van uiteenlopende bedragen aan smartengeld bij letselschade door een bedrijfsongeval. Deze voorbeelden zijn afkomstig uit de ANWB Smartengeldgids editie 2018 (23e druk).

Letselschade specialisten gebruiken deze gids om aan de hand van eerdere uitspraken vast te stellen hoe hoog jouw smartengeld bedrag wordt om jouw letselschade door het bedrijfsongeval te vergoeden. 

 

 

 

Meld online    Bel mij terug   

Voorbeelden smartengeld na bedrijfsongeval

Man, tegelzetter (smartengeld: € 570) 

Tijdens werkzaamheden in een huis heeft zijn collega, de loodgieter, bij het afsluiten van de waterleiding het luik achter de voordeur open laten staan. Hij is toen op enig moment door het geopende gat gevallen, waarbij hij zijn enkel heeft gebroken en een paar ribben heeft gekneusd.

Man, internationaal vrachtwagenchauffeur (smartengeld: € 16.921) 

Tijdens zijn werk van zijn vrachtwagen gevallen (ong. 4 meter). Hierbij kwam hij op zijn rug terecht, ondanks dat hij zijn val met zijn armen probeerde te breken. Gevolg is ernstig arm- en polsletsel en verder nek- en schouderklachten. Hij kan zijn beroep niet meer uitoefenen (80-100% arbeidsongeschikt). 

Meld online    Bel mij terug   

Man, elektricien/onderhoudsmonteur (smartengeld: € 111.368) 

Heeft bijna 6 jaar gewerkt als elektricien/onderhoudsmonteur bij een frisdrankenfabrikant. Is tijdens zijn werk intensief blootgesteld geweest aan neurotoxische stoffen, waaronder methanol, verwerkt in de inkt waarmee houdbaarheidsdata op flessen worden gespoten. Verrichtte o.a. onderhoudswerkzaamheden aan inktjet apparaten.

Gevolg: dubbelzijdig piramidaal syndroom (hersenbeschadiging, die onder meer heeft geleid tot loopproblemen/spastische loop) in combinatie met dysarthrie (spraakgebrek). Blijvend en volledig arbeidsongeschikt. 

 

Meld online    Bel mij terug   

Hoogte smartengeld bedrijfsongeval loopt erg uiteen

Je ziet dat de hoogte van het smartengeld erg uiteenloopt, afhankelijk van de ernst van het opgelopen letsel bij het bedrijfsongeval. Hier zijn ook richtlijnen voor. Natuurlijk zijn dit slechts voorbeelden. In jouw geval kan er misschien wel sprake zijn van een hogere of lagere claim, afhankelijk van de omstandigheden. Dit hangt ook af van je leeftijd en de mate van (permanente) arbeidsongeschiktheid na het bedrijfsongeval. LetselSchade.nl helpt je in alle gevallen graag om een zo hoog mogelijke claim neer te leggen bij de tegenpartij.

Bel ons voor hulp bij je letselschadeclaim

Als je nu contact opneemt met onze letselschadejuristen, weet je direct of je met jouw arbeidsongeval een letselschadevergoeding kunt claimen. Wij helpen je gratis bij alle stappen van een letselschadeclaim. 

 

Meld online    Bel mij terug   

Paul ten Hoeve
Paul ten Hoeve

Super goed geholpen meegedacht.. een vriendelijk meedenkende jurist.

heer Boudeling
heer Boudeling

Er liepen 2 procedures te weten een met de Gemeente Eindhoven en een met de verzekering van Dhr Doomen. Deze gecombineerde zaak is door Dhr Schikhof vakkundig en naar tevredenheid afgehandeld. Daarna is er een procedure overwogen richting het MMC Veldhoven. Deze procedure hebben we na een gesprek in het ziekenhuis en in onderling overleg met Dhr Schikhof niet doorgezet.

Bel mij terug!

Veelgestelde vragen

 

Is een letselschade advocaat gratis?
Letselongeval op het werk, hoe word ik snel geholpen?
Wanneer verjaart de mogelijkheid voor schadeclaim na werkongeval?
Heb je als zzp'er recht op schadevergoeding na een bedrijfsongeval?
Is mijn werkgever aansprakelijk voor mijn bedrijfsongeval?
Hoe zorg je voor goede verstandshouding na bedrijfsongeval?
Ongeval op het werk, wanneer wordt de Inspectie SZW ingeschakeld?
Kan ik schadevergoeding claimen na verkeersongeval tijdens werktijd?
Wat moet ik als werknemer doen na een bedrijfsongeval?
Wie betaalt de kosten van mijn bedrijfsongeval?

Meer veelgestelde vragen

Vertel direct je verhaal!

Via het contactformulier kun je letselschade melden. We zorgen dan dat je zo snel mogelijk weet of wij kosteloos rechtsbijstand kunnen verlenen. Tijdens kantooruren is dit binnen een uur, buiten kantooruren is dit direct de volgende werkdag.

Liever bellen?

Je kan ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.30 uur. Buiten deze tijden kun je gebruik maken van het contactformulier hiernaast of een bericht via WhatsApp sturen.

Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

 1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee
 2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee
 3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee
 4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee
Alle vragen met JA beantwoord

Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op. 

1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

 

Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

 1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee
Jouw antwoord is JA

Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

Jouw antwoord is NEE

Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

­Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

 1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee
 2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee
 3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee
Alle vragen met JA beantwoord

Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op. 

1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.