• Nationaal
 • Keurmerk
 • Letselschade

Wij claimen waar je recht op hebt!

Na een ongeval op het werk zit je waarschijnlijk met veel vragen. Wanneer je letselschade hebt opgelopen als gevolg van het bedrijfsongeval, dan heb je wellicht recht op een schadevergoeding. Maar wanneer is een werkgever aansprakelijk? En hoe kun je de werkgever aansprakelijk stellen en letselschade verhalen?

De juristen van LetselSchade.nl helpen jou bij het verhalen van de maximale schadevergoeding waar je recht op hebt na het oplopen van letsel ten gevolge van een bedrijfsongeval. Daarnaast hebben de experts allemaal het Nationaal Keurmerk Letselschade, hierdoor ben je verzekerd van de beste rechtshulp na een ongeval met letselschade.Meld online    Bel mij terug   

heer Esmijer
heer Esmijer

Mensen ik kan een heel lang verhaal ophangen. Dit is de nr1 hebben voor ons als de beste hun werk gedaan. Mvg familie Esmeijer

Esther
Esther

Ik ben heel goed geholpen kon goed mijn verhaal kwijt  en uiteindelijk met succes geëindigd.

Recht op schadevergoeding na bedrijfsongeval

Na een ongeval op het werk zit je waarschijnlijk met veel vragen. Wanneer je letselschade hebt opgelopen als gevolg van het bedrijfsongeval, dan heb je wellicht recht op een schadevergoeding. Maar wanneer is een werkgever aansprakelijk? En hoe kun je de werkgever aansprakelijk stellen en letselschade verhalen?

De juristen van LetselSchade.nl helpen jou bij het verhalen van de maximale schadevergoeding waar je recht op hebt na het oplopen van letsel ten gevolge van een bedrijfsongeval. Daarnaast hebben de experts allemaal het Nationaal Keurmerk Letselschade, hierdoor ben je verzekerd van de beste rechtshulp na een ongeval met letselschade.

Meld online    Bel mij terug

Werkgever aansprakelijk bij ongeval op het werk?

Heeft een werknemer schade geleden door een bedrijfsongeval, bijvoorbeeld bij het uitoefenen van zijn werkzaamheden? Dan is de werkgever in beginsel aansprakelijk en moet er een schadevergoeding worden uitgekeerd. Werkgevers hebben namelijk een zorgplicht. Dit betekent dat werkgevers verplicht zijn om de veiligheid en gezondheid van werknemers te beschermen. Zo moeten werkgevers redelijke maatregelen treffen om de risico’s voor werknemers op bedrijfsongevallen of beroepsziekten te minimaliseren.
Daarnaast hebben werkgevers een werkgeversaansprakelijkheid. Dat betekent dat hij in het kader van de veiligheid van haar werknemers alles heeft gedaan wat in alle redelijkheid van hem verwacht mag worden.

Werkgevers zijn niet aansprakelijk als aangetoond kan worden dat alles is gedaan om te voorkomen dat een werknemer schade lijdt. Heeft de werkgever alle benodigde maatregelen genomen en tevens toezicht gehouden op de naleving? Dan hoeft de werkgever niet aansprakelijk te zijn voor het ongeval en dus geen schadevergoeding te betalen.

Meld online    Bel mij terug

Direct weten of je recht hebt op een schadevergoeding? Neem dan contact met ons op en wij helpen je bij het claimen van de maximale schadevergoeding. Voor jou als slachtoffer is onze hulp helemaal gratis. De kosten die wij maken om je te helpen moeten door de aansprakelijke tegenpartij betaald worden.

Meld je schade online

Schadevergoeding claimen na ongeval op het werk

Wanneer je letselschade hebt opgelopen als gevolg van een bedrijfsongeval en de werkgever is aansprakelijk, dan heb je recht op een schadevergoeding.

Deze schadevergoeding is bedoeld om alle kosten te compenseren die je nu en in de toekomst maakt als gevolg van het arbeidsongeval. Naast een vergoeding voor materiele schade heb je ook vaak recht op een vergoeding voor immateriële letselschade.

Om de hoogte van een letselschadevergoeding te bepalen, kijken wij als letselschadebureau naar uitspraken van de rechter in vergelijkbare zaken. Volgens het Nederlands recht moet de aansprakelijke partij alle schade door een bedrijfsongeval vergoeden. 

Meld online    Bel mij terug   

Voorbeelden materiële schade na bedrijfsongeval 

Materiële schade na een bedrijfsongeval bestaat uit alle financiële schade door gemiste inkomsten of door kosten, zoals: 

 • inkomensschade ofwel verlies van verdienvermogen als gevolg van arbeidsongeschiktheid
 • pensioenschade (gemist pensioengeld)
 • re-integratiekosten
 • kosten door gemiste promotiekansen
 • ziekenhuiskosten
 • kosten van medische behandelingen
 • kosten van revalidatie
 • kosten van huishoudelijke hulp
 • reiskosten
 • telefoonkosten en portokosten
 • (buiten)gerechtelijke kosten van een rechtszaak

Meld online    Bel mij terug   

Voorbeelden van immateriële schade na bedrijfsongeval 

Het geldbedrag dat de immateriële (niet-zichtbare schade) na een arbeidsongeval vergoedt, noemen we smartengeld. Immateriële schade is alle niet-financiële schade, zoals geestelijke schade. Het is daarom lastig om de hoogte hiervan goed in te schatten. Voorbeelden van immateriële schade zijn:

 • leed
 • pijn
 • verminderde levensvreugde

De hoogte van het smartengeldbedrag is afhankelijk van hoe erg het letsel is, hoeveel invloed het heeft op de werk- en privésfeer, de periode van herstel en de eventuele gevolgen die je blijft houden. De hoogte van deze vergoeding kan pas worden vastgesteld wanneer er sprake is van een medische eindtoestand.

Meld online    Bel mij terug   

Specialist en schadevergoeding na een arbeidsongeval

Letselschadeslachtoffers kunnen bij het claimen van letselschade na een bedrijfsongeval een belangenbehartiger inschakelen, zoals een letselschade jurist of letselschade advocaat. Zij geven advies, verhalen de opgelopen schade bij de aansprakelijke tegenpartij en ontzorgen jou gedurende de letselschade zaak.
Wanneer je letselschade hebt opgelopen na een bedrijfsongeval, dan is het zo dat het bedrijf ook alle kosten van je juridische bijstand moet betalen. De juridische dienstverlening van een letselschade jurist kost je dus helemaal niets.

Bij bedrijfsongevallen met letselschade is het belangrijk dat de arbeidsrelatie tussen jou en je werkgever behouden blijft. Je hoeft je niet bezwaard te voelen om de werkgever aansprakelijk te houden voor jouw schade. Werkgevers zijn vrijwel altijd verzekerd tegen letselschade door een bedrijfsongeval.

Meld online    Bel mij terug   

In 4 stappen de schadevergoeding geregeld

VERTEL ONS WAT ER IS GEBEURD
SPECIALIST BEPAALT DE AANSPRAKELIJKHEID
VOORSCHOT OP CLAIM INDIENEN
TOTALE CLAIM INDIENEN EN ZAAK AFWIKKELEN

Hulp bij het verhalen van jouw letselschade na een bedrijfsongeval?

De specialisten en juristen van LetselSchade.nl helpen jou wanneer er sprake is van letselschade na een bedrijfsongeval. Door contact met ons op te nemen kunnen wij direct vertellen of een schadevergoeding tot de mogelijkheden behoort. Vul onderstaand contactformulier in en ontvang al snel een gefundeerd en gedegen advies.

 

Meld online    Bel mij terug   

Paul ten Hoeve
Paul ten Hoeve

Super goed geholpen meegedacht.. een vriendelijk meedenkende jurist.

Bel mij terug!

Veelgestelde vragen

 

Is een letselschade advocaat gratis?
Letselongeval op het werk, hoe word ik snel geholpen?
Wanneer verjaart de mogelijkheid voor schadeclaim na werkongeval?
Heb je als zzp'er recht op schadevergoeding na een bedrijfsongeval?
Is mijn werkgever aansprakelijk voor mijn bedrijfsongeval?
Hoe zorg je voor goede verstandshouding na bedrijfsongeval?
Ongeval op het werk, wanneer wordt de Inspectie SZW ingeschakeld?
Kan ik schadevergoeding claimen na verkeersongeval tijdens werktijd?
Wat moet ik als werknemer doen na een bedrijfsongeval?
Wie betaalt de kosten van mijn bedrijfsongeval?

Meer veelgestelde vragen

Vertel direct je verhaal!

Via het contactformulier kun je letselschade melden. We zorgen dan dat je zo snel mogelijk weet of wij kosteloos rechtsbijstand kunnen verlenen. Tijdens kantooruren is dit binnen een uur, buiten kantooruren is dit direct de volgende werkdag.

Liever bellen?

Je kan ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.30 uur. Buiten deze tijden kun je gebruik maken van het contactformulier hiernaast of een bericht via WhatsApp sturen.

Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

 1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee
 2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee
 3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee
 4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee
Alle vragen met JA beantwoord

Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op. 

1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

 

Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

 1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee
Jouw antwoord is JA

Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

Jouw antwoord is NEE

Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

­Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

 1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee
 2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee
 3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee
Alle vragen met JA beantwoord

Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op. 

1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.