- Nationaal
- Keurmerk
- Letselschade
Wij claimen waar je recht op hebt!
Loop je letselschade op onder werktijd? Dan spreken we van een arbeidsongeval of een bedrijfsongeval. In veel gevallen heb je dan recht op een schadevergoeding van de onverwachte kosten die je als gevolg van het ongeval maakt. Het is niet eenvoudig om zelfstandig letselschade te berekenen, zeker als je hier geen ervaring mee hebt. Je hebt als slachtoffer heb je ook recht op smartengeld. Onze juristen helpen je kosteloos tijdens het juridisch traject en zorgen dat je de schadevergoeding ontvangt waar je recht op hebt. Neem hieronder contact op met ons landelijk werkend bureau en krijg direct een goed advies.
Meld online Bel mij terug
Wanneer krijg je smartengeld bij een bedrijfsongeval?
Smartengeld na een bedrijfsongeval of bedrijfsongeluk kun je krijgen als je jouw werkgever aansprakelijk stelt voor de schade die je hebt geleden. Dit kan psychische, emotionele of geestelijke schade zijn. Is de aansprakelijkheid vastgesteld? Dan betaalt de bedrijfsongevallenverzekering van je werkgever jouw smartengeld vergoeding.
Smartengeld is een financiële vergoeding voor de immateriële schade die niet direct omgerekend kan worden in geld. Het geld is bedoeld om de emotionele en geestelijke schade te compenseren, waar het slachtoffer dagelijks mee moet leven. Het bepalen van de hoogte van het smartengeld is een belangrijk onderdeel bij het regelen van letselschadezaken.
Hoogte smartengeld: medische eindsituatie
De hoogte van smartengeld bedragen bepalen kan een langdurig proces zijn. Pas bij een medische eindsituatie berekenen we de hoogte van het smartengeld. We bedoelen met een medische eindsituatie dat letsel is genezen of er geen verbetering van het letsel mogelijk is.
Voor het bepalen van de hoogte van de schadeclaim en het smartengeld kijken letselschadespecialisten vaak naar eerdere rechterlijke uitspraken in vergelijkbare zaken. Deze zaken en de uitkomst ervan staan in de smartengeldgids, ook wel het Smartengeldboek.
Direct weten of je recht hebt op een schadevergoeding? Neem dan contact met ons op en wij helpen je bij het claimen van de maximale schadevergoeding. Voor jou als slachtoffer is onze hulp helemaal gratis. De kosten die wij maken om je te helpen moeten door de aansprakelijke tegenpartij betaald worden.
Belangrijke factoren bij smartengeld na bedrijfsongeval
De onderstaande factoren zijn belangrijk bij het berekenen en vaststellen van smartengeld na een arbeidsongeval:
- het soort letselschade
- duur van het herstel
- (blijvende) littekens die te zien zijn
- ernst van het letsel
- de gevolgen van lichamelijke beperkingen op het leven
- leeftijd en geslacht
- hoeveelheid (geleden) pijn
- hoe bewust je je bent van het letsel
- de mate van lichamelijke beperkingen
- mate van schuld bij de aansprakelijke tegenpartij
- de snelheid van de afwikkeling van de letselschade
Heb je letsel en schade opgelopen na een ongeval op de werkvloer en wil je een schadevergoeding en smartengeld krijgen? Neem direct contact op met onze letselschadejuristen. Zij laten je weten of je smartengeld kunt krijgen.
Specialist en schadevergoeding na een arbeidsongeval
Letselschadeslachtoffers kunnen bij het claimen van letselschade na een bedrijfsongeval een belangenbehartiger inschakelen, zoals een letselschade jurist of letselschade advocaat. Zij geven advies, verhalen de opgelopen schade bij de aansprakelijke tegenpartij en ontzorgen jou gedurende de letselschade zaak.
Wanneer je letselschade hebt opgelopen na een bedrijfsongeval, dan is het zo dat het bedrijf ook alle kosten van je juridische bijstand moet betalen. De juridische dienstverlening van een letselschade jurist kost je dus helemaal niets.
Bij bedrijfsongevallen met letselschade is het belangrijk dat de arbeidsrelatie tussen jou en je werkgever behouden blijft. Je hoeft je niet bezwaard te voelen om de werkgever aansprakelijk te houden voor jouw schade. Werkgevers zijn vrijwel altijd verzekerd tegen letselschade door een bedrijfsongeval.
In 4 stappen de schadevergoeding geregeld




Hulp bij het verhalen van jouw letselschade na een bedrijfsongeval?
De specialisten en juristen van LetselSchade.nl helpen jou wanneer er sprake is van letselschade na een bedrijfsongeval. Door contact met ons op te nemen kunnen wij direct vertellen of een schadevergoeding tot de mogelijkheden behoort. Vul onderstaand contactformulier in en ontvang al snel een gefundeerd en gedegen advies.

Paul ten Hoeve
Super goed geholpen meegedacht.. een vriendelijk meedenkende jurist.
Meer informatie over mijn ongeval
Veelgestelde vragen
De aansprakelijke partij dient op grond van artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek de kosten voor het verlenen van juridische bijstand te betalen. Dat maakt dat het inschakelen van onze letselschadejuristen altijd kosteloos is voor het slachtoffer.
Letselschade advocaten kunnen echter wel een bepaald percentage vragen van de schadevergoeding, het honorarium. Het is om deze reden raadzaam om je eerst goed in te lezen voordat je een letselschade advocaat inschakelt. Onze letselschade juristen gaan daarentegen wel geheel kosteloos voor jou aan de slag. Wij sturen je geen factuur op en wij houden ook geen percentage in van je schadevergoeding. Neem vrijblijvend contact op en informeer naar de mogelijkheden.
Na een ongeluk op de werkvloer of tijdens werktijd doe je er verstandig aan om een deskundige belangenbehartiger in te schakelen die een gefundeerd advies kan geven over de juridische mogelijkheden voor het verhalen van een letselschadevergoeding. Onze juristen kunnen hierbij kosteloos helpen en staan je eventueel telefonisch te woord om te adviseren over deze mogelijkheden.
De verjaringstermijn van een arbeidsongeval is vijf jaar. Je moet als slachtoffer dus binnen vijf jaar nadat je bekend bent geworden met de schade, je werkgever laten weten dat je een schadevergoeding wenst.
Heb je hulp nodig bij het aansprakelijk stellen van de werkgever en wil weten hoe hoog de letselschadevergoeding is die je kunt claimen? Ontvang direct een indicatie voor de letselschadevergoeding van uw bedrijfsongeval.
Werknemers in loondienst worden beschermd tegen arbeidsongevallen. Zij kunnen namelijk al snel de werkgever aansprakelijk stellen voor het arbeidsongeval. Zzp’ers/zelfstandige ondernemers genieten niet dezelfde bescherming als werknemers in loondienst. Je bent als zzp’er/zelfstandige ondernemer verantwoordelijk voor je eigen inkomsten. Als je niet werkt dan genereer je ook geen inkomsten. Als zzp’er/zelfstandige ondernemer wordt van jou verwacht dat je de eigen financiële risico’s draagt in het geval van een arbeidsongeval. Een zzp’er/zelfstandige ondernemer kan een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten waarmee hij zich verzekerd tegen de financiële gevolgen van een arbeidsongeval. Tachtig procent van de zzp’ers/zelfstandige ondernemers heeft echter geen arbeidsongeschiktheidsuitkering, omdat de premie te hoog is.
De zekerheden die de werkgever moet geven voor de veiligheid op de werkvloer is geregeld in het Burgerlijk Wetboek. De werkgever heeft een zorgplicht. Dat houdt in dat de werkgever rekening moet houden met fouten die haar werknemers op de werkvloer kunnen maken waardoor letselschade door bedrijfsongevallen kan ontstaan. De werkgever moet de nodige instructies geven, maar ook toezicht houden of die instructies worden nageleefd en zorgen voor een veilige werkomgeving. Schiet de werkgever hierin tekort en loopt u als werknemer letselschade op bij een bedrijfsongeval? Dan is uw werkgever aansprakelijk voor de vergoeding van uw letselschade. In de praktijk is de werkgever eigenlijk vrijwel altijd aansprakelijk bij een bedrijfsongeval.
Heeft u hulp nodig bij het aansprakelijk stellen van uw werkgever en wilt u weten hoe hoog de letselschadevergoeding is die u kunt claimen? Ontvang direct een indicatie voor de letselschadevergoeding van uw bedrijfsongeval.
Je werkgever is in de meeste gevallen goed verzekerd tegen bedrijfsongevallen. Je hoeft om deze reden ook niet te vrezen dat het aansprakelijk stellen van je werkgever, de verstandhouding verstoort. Je werkgever stuurt de aansprakelijkstelling naar de verzekeraar en de verzekeraar zal jouw schade moeten vergoeden. Je benadeelt de werkgever dus niet persoonlijk. We begrijpen dat het volkomen als je het als werknemer toch lastig vindt om schadevergoeding van je werkgever te eisen. Onze ervaren letselschadejuristen begeleiden je in dit proces en wij stellen een goede verstandhouding met de werkgever en een rechtvaardige schadevergoeding altijd voorop. Vraag hier naar de mogelijkheden.
De werkgever is op grond van de Arbowet verplicht om bedrijfsongevallen die hebben geleid tot de dood, blijvend letsel of ziekenhuisopname, direct te melden bij de Inspectie SZW. Een werkgever hoeft kleine incidenten dus niet te melden bij de Inspectie SZW. Het is belangrijk dat de werkgever zich hieraan houdt. Wordt een bedrijfsongeval namelijk niet of niet op tijd gemeld door de werkgever, dan kan de Inspectie SZW een boete opleggen. Laat onze belangenbehartigers jouw bijstaan na een ongeval, neem geheel vrijblijvend contact op en ontvang een onafhankelijk advies.
Wanneer u tijdens werktijd een verkeersongeval krijgt, is de werkgever in de meeste gevallen aansprakelijk. Het maakt geen verschil of u in uw eigen auto een verkeersongeval hebt gehad of in de auto van uw werkgever. Er zijn twee gevallen wanneer uw werkgever niet aansprakelijk is voor het verkeersongeval, namelijk:
- Het verkeersongeval is met opzet of door roekeloos gedrag ontstaan
- U heeft een strafbaar feit gepleegd, zoals het rijden onder invloed van alcohol of drugs
Let wel op: wanneer u een verkeersongeval krijgt buiten werktijd (woon-werkverkeer) is uw werkgever niet aansprakelijk voor de schade die u daarbij oploopt. Uiteraard is dit niet het geval wanneer woon-werkverkeer betaald wordt door uw werkgever.
Wilt u weten waar u recht op hebt? Wij claimen gratis voor u een letselschadevergoeding. Ontvang direct een indicatie van de hoogte van de letselschadevergoeding van uw bedrijfsongeval.
Heeft u een bedrijfsongeval gehad en heeft u daarbij letselschade opgelopen? Het is dan belangrijk dat u zo snel mogelijk contact met ons opneemt voor juridische hulp. Wij gaan dan voor u aan de slag om een passende letselschadevergoeding te claimen. Wij regelen de aansprakelijkstelling, bepalen wat de hoogst mogelijke schadevergoeding is, dienen de schadeclaim in bij de verzekeraar van uw werkgever en zorgen voor alle administratieve taken. Wij ontzorgen u volledig, zodat u zich kunt richten op het herstel.
Vertel uw verhaal aan ons, dan gaan wij voor u aan de slag om de hoogst mogelijk schadevergoeding te claimen.
Bij een bedrijfsongeval kunt u als werknemer flinke letselschade oplopen. Wanneer uw werkgever aansprakelijk is voor het bedrijfsongeval, is het aan de werkgever om de onkosten die u door het bedrijfsongeval hebt opgelopen te betalen. Dit geldt dan voor zowel grote als kleine bedragen.
Een werkgever is hier vrijwel altijd voor verzekerd. Het uitbetalen van de schadevergoeding brengt in dit geval geen extra kosten voor uw werkgever met zich mee.
Voorbeelden van kosten zijn:
- Inkomen wat u misloopt
- Vergoeding van huishoudelijke hulp
- Reiskosten naar ziekenhuis (parkeergeld, taxi etc.)
- Kosten voor juridische hulp die u inschakelt
- Aanpassingen in uw huis of auto
Wij claimen voor u graag alle onkosten die u heeft door uw bedrijfsongeval. Vertel uw verhaal en wij laten u direct weten waar u recht op heeft.
Meer veelgestelde vragen
Vertel direct je verhaal!
Via het contactformulier kun je letselschade melden. We zorgen dan dat je zo snel mogelijk weet of wij kosteloos rechtsbijstand kunnen verlenen. Tijdens kantooruren is dit binnen een uur, buiten kantooruren is dit direct de volgende werkdag.
Liever bellen?
Je kan ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.30 uur. Buiten deze tijden kun je gebruik maken van het contactformulier hiernaast of een bericht via WhatsApp sturen.