• Nationaal
 • Keurmerk
 • Letselschade

Wij claimen waar je recht op hebt!

Loop je letselschade op onder werktijd? Dan spreken we van een arbeidsongeval of een bedrijfsongeval. In veel gevallen heb je dan recht op een schadevergoeding van de onverwachte kosten die je als gevolg van het ongeval maakt. Het is niet eenvoudig om zelfstandig letselschade te berekenen, zeker als je hier geen ervaring mee hebt. Je hebt als slachtoffer heb je ook recht op smartengeld. Onze juristen helpen je kosteloos tijdens het juridisch traject en zorgen dat je de schadevergoeding ontvangt waar je recht op hebt. Neem hieronder contact op met ons landelijk werkend bureau en krijg direct een goed advies.

Meld online    Bel mij terug   

Willy Cruts
"Super gedaan mijnheer Derks Geen spijt dat ik u heb gevraagt om mij bij te staan zeer professionele hulp dankjewel Jurilex zeker Mijnheer Derks"
Meer reviews

Wanneer krijg je smartengeld bij een bedrijfsongeval?

Smartengeld na een bedrijfsongeval of bedrijfsongeluk kun je krijgen als je jouw werkgever aansprakelijk stelt voor de schade die je hebt geleden. Dit kan psychische, emotionele of geestelijke schade zijn. Is de aansprakelijkheid vastgesteld? Dan betaalt de bedrijfsongevallenverzekering van je werkgever jouw smartengeld vergoeding.

Smartengeld is een financiële vergoeding voor de immateriële schade die niet direct omgerekend kan worden in geld. Het geld is bedoeld om de emotionele en geestelijke schade te compenseren, waar het slachtoffer dagelijks mee moet leven. Het bepalen van de hoogte van het smartengeld is een belangrijk onderdeel bij het regelen van letselschadezaken.

Meld online    Bel mij terug

Hoogte smartengeld: medische eindsituatie

De hoogte van smartengeld bedragen bepalen kan een langdurig proces zijn. Pas bij een medische eindsituatie berekenen we de hoogte van het smartengeld. We bedoelen met een medische eindsituatie dat letsel is genezen of er geen verbetering van het letsel mogelijk is.

Voor het bepalen van de hoogte van de schadeclaim en het smartengeld kijken letselschadespecialisten vaak naar eerdere rechterlijke uitspraken in vergelijkbare zaken. Deze zaken en de uitkomst ervan staan in de smartengeldgids, ook wel het Smartengeldboek.

 

Meld online    Bel mij terug

Direct weten of je recht hebt op een schadevergoeding? Neem dan contact met ons op en wij helpen je bij het claimen van de maximale schadevergoeding. Voor jou als slachtoffer is onze hulp helemaal gratis. De kosten die wij maken om je te helpen moeten door de aansprakelijke tegenpartij betaald worden.

Meld je schade online

Belangrijke factoren bij smartengeld na bedrijfsongeval

De onderstaande factoren zijn belangrijk bij het berekenen en vaststellen van smartengeld na een arbeidsongeval:

 • het soort letselschade
 • duur van het herstel
 • (blijvende) littekens die te zien zijn
 • ernst van het letsel
 • de gevolgen van lichamelijke beperkingen op het leven
 • leeftijd en geslacht
 • hoeveelheid (geleden) pijn
 • hoe bewust je je bent van het letsel
 • de mate van lichamelijke beperkingen
 • mate van schuld bij de aansprakelijke tegenpartij
 • de snelheid van de afwikkeling van de letselschade

Heb je letsel en schade opgelopen na een ongeval op de werkvloer en wil je een schadevergoeding en smartengeld krijgen? Neem direct contact op met onze letselschadejuristen. Zij laten je weten of je smartengeld kunt krijgen.

Meld online    Bel mij terug   

Specialist en schadevergoeding na een arbeidsongeval

Letselschadeslachtoffers kunnen bij het claimen van letselschade na een bedrijfsongeval een belangenbehartiger inschakelen, zoals een letselschade jurist of letselschade advocaat. Zij geven advies, verhalen de opgelopen schade bij de aansprakelijke tegenpartij en ontzorgen jou gedurende de letselschade zaak.
Wanneer je letselschade hebt opgelopen na een bedrijfsongeval, dan is het zo dat het bedrijf ook alle kosten van je juridische bijstand moet betalen. De juridische dienstverlening van een letselschade jurist kost je dus helemaal niets.

Bij bedrijfsongevallen met letselschade is het belangrijk dat de arbeidsrelatie tussen jou en je werkgever behouden blijft. Je hoeft je niet bezwaard te voelen om de werkgever aansprakelijk te houden voor jouw schade. Werkgevers zijn vrijwel altijd verzekerd tegen letselschade door een bedrijfsongeval.

Meld online    Bel mij terug   

In 4 stappen de schadevergoeding geregeld

VERTEL ONS WAT ER IS GEBEURD
SPECIALIST BEPAALT DE AANSPRAKELIJKHEID
VOORSCHOT OP CLAIM INDIENEN
TOTALE CLAIM INDIENEN EN ZAAK AFWIKKELEN

Hulp bij het verhalen van jouw letselschade na een bedrijfsongeval?

De specialisten en juristen van LetselSchade.nl helpen jou wanneer er sprake is van letselschade na een bedrijfsongeval. Door contact met ons op te nemen kunnen wij direct vertellen of een schadevergoeding tot de mogelijkheden behoort. Vul onderstaand contactformulier in en ontvang al snel een gefundeerd en gedegen advies.

 

Meld online    Bel mij terug   

Paul ten Hoeve
Paul ten Hoeve

Super goed geholpen meegedacht.. een vriendelijk meedenkende jurist.

Bel mij terug!

Veelgestelde vragen

 

Is een letselschade advocaat gratis?
Letselongeval op het werk, hoe word ik snel geholpen?
Wanneer verjaart de mogelijkheid voor schadeclaim na werkongeval?
Heb je als zzp'er recht op schadevergoeding na een bedrijfsongeval?
Is mijn werkgever aansprakelijk voor mijn bedrijfsongeval?
Hoe zorg je voor goede verstandshouding na bedrijfsongeval?
Ongeval op het werk, wanneer wordt de Inspectie SZW ingeschakeld?
Kan ik schadevergoeding claimen na verkeersongeval tijdens werktijd?
Wat moet ik als werknemer doen na een bedrijfsongeval?
Wie betaalt de kosten van mijn bedrijfsongeval?

Meer veelgestelde vragen

Vertel direct je verhaal!

Via het contactformulier kun je letselschade melden. We zorgen dan dat je zo snel mogelijk weet of wij kosteloos rechtsbijstand kunnen verlenen. Tijdens kantooruren is dit binnen een uur, buiten kantooruren is dit direct de volgende werkdag.

Liever bellen?

Je kan ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.30 uur. Buiten deze tijden kun je gebruik maken van het contactformulier hiernaast of een bericht via WhatsApp sturen.

Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

 1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee
 2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee
 3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee
 4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee
Alle vragen met JA beantwoord

Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op. 

1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

 

Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

 1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee
Jouw antwoord is JA

Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

Jouw antwoord is NEE

Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

­Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

 1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee
 2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee
 3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee
Alle vragen met JA beantwoord

Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op. 

1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.