• Nationaal
 • Keurmerk
 • Letselschade

Wij helpen jou na een letselongeval

Als een ander verantwoordelijk is voor jouw letselschade, dan kan je een schadevergoeding claimen door de persoon of organisatie aansprakelijk te stellen. Voor iemand die hier geen ervaring mee heeft kan dit zeer tijdrovend en frustrerend zijn. De schuldige partij wordt vaak vertegenwoordigd door een schadeverzekeraar die ervaren juristen in dienst heeft. Een slachtoffer doet er verstandig aan om juridische bijstand van een expert in te schakelen bij het verhalen van zijn of haar schade. Vraag hier gratis advies van onze letselschadejuristen.

Meld online    Bel mij terug   

Willy Cruts
"Super gedaan mijnheer Derks Geen spijt dat ik u heb gevraagt om mij bij te staan zeer professionele hulp dankjewel Jurilex zeker Mijnheer Derks"
Meer reviews

Specialist na ongeval

Veel slachtoffers denken dat zij de hulp van een advocaat moeten inschakelen om een rechtvaardige schadevergoeding te ontvangen voor het letsel dat zij oplopen. Wij adviseren om een letselschadeadvocaat in te schakelen áls er geprocedeerd moet worden, dat is in veel gevallen niet nodig. Onze juristen zijn gespecialiseerd in het regelen en claimen van schadevergoedingen na een een letselongeval. In 95% van alle zaken regelen wij de schadevergoeding met de aansprakelijke verzekeraar. Mochten wij er niet uitkomen met de aansprakelijke partij, dan schromen wij niet om de aangesloten letselschadeadvocaten uit ons netwerk in te schakelen. Dit kost het slachtoffer helemaal niets. Wij sturen nooit een factuur naar onze cliënt.

Neem contact op met onze letselschadejurist, leg de zaak voor en hoor direct of wij juridische bijstand kunnen verlenen bij het regelen van de schadeclaim.

 

Meld online    Bel mij terug

Rechtsbijstandverzekering

Het kan zijn dat je een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten voor juridische conflictsituaties. Slachtoffers van letselschade zijn nog eens in de veronderstelling dat het inschakelen van juridische bijstand via de rechtsbijstandverzekering het voordeligst is omdat er iedere maand premie wordt afgedragen voor deze verzekering. Wat men niet weet:

 • Kwaliteit van de dienstverlening te wensen over laat
 • Wisselende belangenbehartigers die jou bijstaan in het traject
 • Verzekeraars ervaren een letselschadezaak als kostenpost

Als een ander schuld heeft aan letselschade-ongeval, dan is het bij wet geregeld dat de aansprakelijke partij ook de kosten betaalt voor juridische bijstand. Onze letselschadejuristen hebben jarenlange ervaring in deze complexe materie en weten als geen ander waar je recht op hebt. Vraag hier om vrijblijvend juridisch advies over jouw letselongeval.

Meld online    Bel mij terug

Direct weten of je recht hebt op een schadevergoeding? Neem dan contact met ons op en wij helpen je bij het claimen van de maximale schadevergoeding. Voor jou als slachtoffer is onze hulp helemaal gratis. De kosten die wij maken om je te helpen moeten door de aansprakelijke tegenpartij betaald worden.

Meld je schade online

Smartengeld claimen

Ook een smartengeldvergoeding is een schadepost die je vergoed kunt krijgen bij een auto ongeluk. Je hebt na het auto ongeluk immers emotionele schade opgelopen, pijn geleden en verdriet gehad. Of misschien durf je nu wel niet meer te rijden en heb je hier therapie voor nodig.

De hoogte van het smartengeld die je vergoed krijgt, is lastig te voorspellen. Letselschade specialisten gebruiken hiervoor de ANWB Smartengeldgids, waarin eerder uitgekeerde vergoedingen staan van diverse zaken. De hoogte van het smartengeld is onder andere afhankelijk van:

 • Het type letsel;
 • Tijdsduur van het herstel;
 • Hoeveelheid geleden pijn (houd hiervoor een logboek bij!);
 • Blijvend letsel of littekens;
 • Mate van arbeidsongeschiktheid en het leed dat hierbij komt kijken;
 • Je leeftijd (i.v.m. duur van blijvende klachten).

Meld online    Bel mij terug

Jurist of advocaat?

Bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij en het claimen van een schadevergoeding is het verstandig om een letselschadejurist of letselschadeadvocaat in te schakelen. Een letselschadejurist en een advocaat zijn allebei gespecialiseerd in het verhalen van een letselschadevergoeding.

Het verschil zit hem in het feit dat een letselschadeadvocaat ook mag procederen bij schadevergoedingen boven de € 25.000, wat niet geldt voor een letselschadejurist. In meer dan 95% van alle letselschadezaken die wij behandelen, regelen wij de schadevergoeding met de  verzekeraar. Mochten we er niet uitkomen, dan schakelen wij onze aangesloten letselschadeadvocaten in.

Bij het inschakelen van een letselschadeadvocaat is het gebruikelijk dat je een eigen bijdrage en het uurtarief betaalt. Als wij er niet uitkomen met de aansprakelijke verzekeraar, dan schakelen wij het aangesloten letselschadekantoor in. Het slachtoffer betaalt geen kosten omdat wij van mening zijn dat de aansprakelijkheid bij de wederpartij ligt.

 

Meld online    Bel mij terug

In 4 stappen de schadevergoeding geregeld

VERTEL ONS WAT ER IS GEBEURD
SPECIALIST BEPAALT DE AANSPRAKELIJKHEID
VOORSCHOT OP CLAIM INDIENEN
TOTALE CLAIM INDIENEN EN ZAAK AFWIKKELEN

Meer informatie over mijn ongeval

Bel mij terug!

Veelgestelde vragen

 

Wat valt onder letselschade?
Hoe wordt letselschade berekend?
In welk stadium kan ik het beste een belangenbehartiger inschakelen?
Is de tegenpartij aansprakelijk voor de letselschade na het ongeval?
Hoe lang duurt een letselzaak bij verkeersongevallen?
Kan ik een schadevergoeding eisen als beide partijen schuldig zijn?
Wat is de hoogte van de schadevergoeding bij een verkeersongeval?
Welke schade wordt vergoed na een verkeersongeval?
Geldt de hoofdregel van 'wie eist, bewijst' ?
Met welke kosten krijg ik te maken bij letselschade?

Meer veelgestelde vragen

Vertel direct je verhaal!

Via het contactformulier kun je letselschade melden. We zorgen dan dat je zo snel mogelijk weet of wij kosteloos rechtsbijstand kunnen verlenen. Tijdens kantooruren is dit binnen een uur, buiten kantooruren is dit direct de volgende werkdag.

Liever bellen?

Je kan ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.30 uur. Buiten deze tijden kun je gebruik maken van het contactformulier hiernaast of een bericht via WhatsApp sturen.

Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

 1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee
 2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee
 3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee
 4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee
Alle vragen met JA beantwoord

Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op. 

1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

 

Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

 1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee
Jouw antwoord is JA

Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

Jouw antwoord is NEE

Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

­Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

 1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee
 2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee
 3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee
Alle vragen met JA beantwoord

Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op. 

1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.