Waarom Nationaal Keurmerk Letselschade?
De Letselschade Raad bouwt momenteel het bestaande Register Letselschade uit tot het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL). Met de komst van dit Keurmerk kunnen slachtoffers erop vertrouwen dat op één overzichtelijke locatie alle bonafide partijen staan geregistreerd, die belangen van mensen met letsel op integere en deskundige wijze behartigen.
Met het NKL wil De Letselschade Raad een duurzame bijdrage leveren aan de verdere professionalisering van de letselschademarkt. Het keurmerk maakt de markt transparant en borgt de kwaliteit van werkzaamheden van letselschadeprofessionals.
Doelstelling Nationaal Keurmerk Letselschade
Het doel van een Nationaal Keurmerk Letselschade is het voorkomen dat letselschadeslachtoffers in handen te laten vallen van een malafide of ondeskundige belangenbehartigers. Letselschadekantoren die straks ingeschreven staan in dit keurmerk moeten voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen. Zo wil De Letselschade Raad kwaliteit van dienstverlening herkenbaar maken voor slachtoffers. Door te kiezen voor een dienstverlener met het keurmerk, ben je verzekerd van hoogwaardige en klantgerichte dienstverlening.
Voor wie is het Nationaal Keurmerk Letselschade?
Het keurmerk gaat niet alleen voor belangenbehartigers gelden. Alle dienstverleners die vanuit hun expertisegebied betrokken zijn bij de afwikkeling van een letselschade komen in aanmerking voor het keurmerk. Zij kunnen ermee aantonen aan particulieren of organisaties dat ze kwaliteit leveren, aldus De Letselschade Raad. “Het is één keurmerk voor de hele letselschadebranche; eenduidig en overzichtelijk.”
De Letselschade Raad geeft aan dat het Nationaal Keurmerk Letselschade per 1 januari 2021 ingaat.
Bron: De LetselschadeRaad

Onlangs verschenen op LetselSchade.nl

Help, ik heb een auto-ongeluk gehad! Wat nu?

10 waardevolle tips bij invullen van het schadeformulier

Letselschade opgelopen in het OV? Dit kun je doen

Andere woning nodig na letselschade: wat dan?

Jurilex Letselschade krijgt Nationaal Keurmerk Letselschade

Het belang van een Schadeverzekering voor Inzittenden (SVI)
LETSELSCHADE OPGELOPEN?
Onze aanpak

Ontvang gratis advies bij letselschade

Jouw specialist bepaalt de aansprakelijkheid

Voorschot van de schadeclaim bepalen

Indienen definitieve claim + nazorg
Direct je letselschade claimen?
Door ons te bellen, Whatsappen of door een e-mail te sturen kunnen we je direct vertellen hoe hoog de letselschadevergoeding ongeveer kan zijn en hoe we je kunnen helpen om deze vergoeding zo snel mogelijk te krijgen.
Veelgestelde vragen
Als je betrokken bent geweest bij een ongeval door het toedoen van een ander en je hebt daarbij letsel opgelopen, dan heb je recht op een schadevergoeding. De hoogte van de schadevergoeding moet zorgvuldig worden berekend door een jurist.
Op voorhand kunnen er geen bedragen worden vastgesteld. Dat heeft ermee te maken dat een letselschadejurist de zaak eerst nauwkeurig moet bestuderen. De jurist maakt vervolgens een exacte schadeberekening op en dient de schadeclaim in bij de aansprakelijke wederpartij.
Wij raden aan om te allen tijde een letselschadejurist in te schakelen, omdat een letselschadejurist weet welke kosten voor vergoeding in aanmerking komen. Ook de kosten voor het inschakelen van een letselschadejurist moet door de wederpartij worden vergoed. Wij kunnen je dan ook kosteloos bijstaan.
Onder letselschade vallen alle kosten die ontstaan door een ongeval waar je letsel aan hebt overgehouden. Het kan gaan om lichamelijk letsel en psychisch letsel. Bij lichamelijk letsel kan je denken aan kneuzingen, littekens, botbreuken, open wonden, blauwe plekken, hersenletsel en amputatie. Bij psychisch letsel kan je denken aan een angststoornis, depressie, een posttraumatische stressstoornis of een burn-out.
In de meeste gevallen is het direct duidelijk welke partij de verkeersregels heeft overtreden. Maar het kan ook zijn dat beide partijen een verkeersfout hebben begaan, waardoor beide partijen aansprakelijk zijn voor de ontstane letselschade. We spreken dan van een gedeelde aansprakelijkheid.
Ook bij een gedeelde aansprakelijkheid heb je recht op een schadevergoeding, maar dan wordt slechts een gedeelte van je schade vergoed. Bij het berekenen van de hoogte van je schadevergoeding wordt gekeken naar de ernst van de gemaakte verkeersovertreding en de aard en ernst van het letsel. Naar aanleiding daarvan wordt een schuldverdeling opgemaakt. Het kan zijn dat elke partij voor de helft aansprakelijk is, maar het kan ook zijn dat een van de partijen voor 75% aansprakelijk is en de andere partij voor 25%. Dit is geheel afhankelijk van de omstandigheden van het geval.
Hoe lang een letselschadezaak duurt is afhankelijk van de omstandigheden. Hoe complexer een zaak is, hoe langer een letselschadezaak duurt. Wanneer een letselschadeslachtoffer ernstig letsel heeft opgelopen en een lang behandeltraject moet ondergaan, dan zal een letselschadezaak logischerwijs ook langer duren dan een zaak waarbij het letsel bestaat uit een aantal schaafwonden en kneuzingen.
Hoe lang een letselschadezaak duurt is verder ook afhankelijk van de vraag of de aansprakelijkheid wordt erkend, hoe snel de partijen over en weer op elkaar reageren en of een regeling wordt bereikt waar het slachtoffer tevreden mee is. Onze letselschadejuristen zorgen voor een voortvarende start van de letselschadezaak, neem vrijblijvend contact op.
Als je betrokken bent geweest bij een verkeersongeval door het toedoen van een ander en je hebt letsel opgelopen, dan is het erg belangrijk om zoveel mogelijk bewijs te vergaren. Wij geven alvast twee tips om een voortvarend van start te gaan met het verhalen van een schadevergoeding. Om te bepalen of er recht is op vergoeding van de schade moet namelijk vastgesteld kunnen worden hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren en of er mogelijk verkeersfouten zijn gemaakt.
Schadeaangifteformulier
Het is aan te raden om direct na een verkeersongeval een schadeaangifteformulier in te vullen met de wederpartij. Het schadeaangifteformulier moet door beide partijen worden ondertekend. Het schadeaangifteformulier wordt, nadat het is ondertekend door beide partijen, aangemerkt als een onderhandse akte. Dat betekent dat daaruit het bewijs voortvloeit dat de schade is ontstaan zoals beschreven staat op het schadeaangifteformulier. Met het schadeaangifteformulier kunnen we de toedracht van het ongeval en de schuldvraag aantonen. Dit is alles bepalend voor de aansprakelijkheid. Het is belangrijk om het schadeaangifteformulier ter plaatse in te vullen, omdat je daarmee voorkomt dat in een later stadium onenigheid ontstaat over de toedracht van het ongeval en de schuldvraag.
Informeer de (huis)arts
Daarnaast is het belangrijk om zo spoedig mogelijk een arts te raadplegen. Dit om aan te aantonen dat de klachten gerelateerd zijn aan het ongeval. Neem daarna zo spoedig mogelijk contact met ons op zodat wij kunnen beoordelen of je juridisch gezien een kansrijke zaak hebt.
De aansprakelijke partij dient op grond van artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek de kosten voor het verlenen van juridische bijstand te betalen. Dat maakt dat het inschakelen van onze letselschadejuristen altijd kosteloos is voor het slachtoffer.
Letselschade advocaten kunnen echter wel een bepaald percentage vragen van de schadevergoeding, het honorarium. Het is om deze reden raadzaam om je eerst goed in te lezen voordat je een letselschade advocaat inschakelt. Onze letselschade juristen gaan daarentegen wel geheel kosteloos voor jou aan de slag. Wij sturen je geen factuur op en wij houden ook geen percentage in van je schadevergoeding. Neem vrijblijvend contact op en informeer naar de mogelijkheden.
Meer veelgestelde vragen