Nieuws

Help, ik heb een auto-ongeluk gehad! Wat nu?

Direct na een auto-ongeluk ben je waarschijnlijk druk bezig met je lichamelijke toestand of ben je zelfs in shock en gaat alles langs je heen. Begrijpelijk, je maakt iets heel heftigs mee! Wij weten er alles van. Lees hier 4 praktische tips wat te doen bij een auto-ongeval.

Lees meer

Letsel door sport. Hoe zit het met de aansprakelijkheid?

Sportliefhebbers gaan een mooie zomer tegemoet met het EK, de Tour de France, Wimbledon, Roland Garros én de Olympische Spelen in het vooruitzicht. Hoe zit het eigenlijk met de aansprakelijkheid als een sporter gewond raakt door toedoen van een ander? Lees het in dit artikel.

Lees meer

10 waardevolle tips bij invullen van het schadeformulier

Na een aanrijding is het belangrijk om het schadeformulier in te vullen. Wanneer er sprake is van letselschade, is dit formulier een belangrijk document voor het aansprakelijk stellen van de tegenpartij om een schadevergoeding te verkrijgen. Lees hier verder.

Lees meer

Fietsongeluk met letselschade: wat nu?

Hoe goed je ook oplet in het verkeer, het kan toch gebeuren dat je betrokken raakt bij een verkeersongeval. Ben je aangereden? Laat ons je helpen bij het regelen van de schade.

Lees meer

Onder de 18 en bedrijfsongeval? Dit moet je weten

Wist je dat je onder de 18 een aantal werkzaamheden niet mag uitvoeren? Dat is niet voor niets. Bij een ongeluk op je werk is je werkgever (doorgaans) aansprakelijk. Je leest het in dit artikel.

Lees meer

Letselschade opgelopen in het OV? Dit kun je doen

Heb je letselschade opgelopen in de tram, de trein of de bus? Soms heb je dan recht op letselschadevergoeding. In dit artikel leggen we uit wat je kan doen als in het openbaar vervoer letsel oploopt.

Lees meer

Andere woning nodig na letselschade: wat dan?

Wie slachtoffer wordt van letselschade, heeft in veel gevallen recht op een schadevergoeding. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je als gevolg van je letsel moet verhuizen naar een andere woning? Je leest het in dit artikel.

Lees meer

Jurilex Letselschade krijgt Nationaal Keurmerk Letselschade

Het Nationaal Keurmerk Letselschade bestaat sinds 4 januari 2021. Na een uitgebreide audit oordeelde De Letselschade Raad dat Jurilex Letselschade, waar LetselSchade.nl onder valt, een professioneel en betrouwbaar letselschadekantoor is dat voldoet aan de strenge eisen voor het voeren van het keurmerk. Lees snel verder!
Lees meer

Het belang van een Schadeverzekering voor Inzittenden (SVI)

Een Schadeverzekering voor Inzittenden is in Nederland niet verplicht, het biedt uitkomst als je letselschade hebt opgelopen en nu verwikkeld bent in een ellenlange discussie met de aansprakelijke verzekeringsmaatschappij. In dit artikel leggen we uit wat de toegevoegde waarde is van deze verzekering.

Lees meer

Welke verzekering betaalt mijn (letsel)schadevergoeding?

In deze blog wordt nader ingegaan op een aantal veel voorkomende verzekeringen in de letselschadepraktijk en wordt er een overzicht gegeven van de verschillende verzekeringen waarop per soort ongeval een beroep kan worden gedaan.

Lees meer

Letselschade als wielrenner: doe er iets aan!

Heb je letselschade opgelopen tijdens het wielrennen? Kom je in botsing met een andere weggebruiker of kom je ten val door een slecht wegdek? In veel gevallen heb je recht op letselschadevergoeding. Daarover gaat dit artikel.

Lees meer

Nationaal Keurmerk Letselschade: dáárom is het belangrijk

Sinds 1 januari 2021 is er een Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL) geïntroduceerd. Wat het inhoudt en waarom dat keurmerk belangrijk is, lees je hier.
Lees meer

Risicoaansprakelijkheid en schuldaansprakelijkheid: het verschil

Risicoaansprakelijkheid en schuldaansprakelijkheid: wat is wat? Juridische termen zijn niet altijd gemakkelijk te begrijpen. Wat betekenen ze en wat hebben ze te maken met letselschadevergoedingen?

Lees meer

Wet Affectieschade: 5 belangrijke vragen

Sinds een aantal jaar hebben nabestaanden en naasten van slachtoffers van een verkeersongeluk of bedrijfsongeval recht op smartengeld. Dit is geregeld in de Wet Affectieschade. Wij behandelen in dit artikel 5 belangrijke vragen over affectieschade.

Lees meer

Hang geen mondkapje aan binnenspiegel

‘Sorry, maar ik heb je echt niet gezien.’ Een mondkapje aan de binnenspiegel hangen kan voor gevaarlijke verkeerssituaties zorgen, het uitzicht van de autobestuurder wordt er door belemmerd. Het is aan de orde van de dag. Lees er meer over in dit kersverse artikel.

Lees meer

Letselschade: op welke schadevergoeding heb jij mogelijk recht?

Heb je letselschade opgelopen, dan heb je misschien recht op letselschadevergoeding. Welke soorten schadevergoeding zijn er? En hoe vraag je letselschadevergoeding aan? In deze kersverse blog behandelen wij de tien meest voorkomende schadeposten.

Lees meer

Tijdelijk arbeidsongeschikt na letselschade door een fietsongeval?

Wat als je bij een fietsongeval letselschade oploopt, waardoor je tijdelijk niet kunt werken? Heb je dan recht op een schadevergoeding?
In gesprek met meester in de rechten en Register-Expert Jeroen Damen van Jurilex uit Goirle.

Lees meer

Voorschotbetalingen bij letselschade

Wie een ongeval meemaakt en daar letselschade aan overhoudt, die wordt al snel geconfronteerd met onaangename kosten en uitgaven.De voorschotbetalingen bij letselschade zijn er om de eerste financiële tegenvallers op te vangen waar het slachtoffer mee te maken krijgt. In dit artikel vertellen we er meer over.

Lees meer

Gordelkorting? Wij leggen het uit!

Het dragen van een gordel vermindert de kans op ernstig letsel bij een verkeersongeluk zoals een achterop-aanrijding en kettingbotsing. Het niet dragen van een gordel kan ertoe leiden dat de aansprakelijke verzekeraar een gordelkorting toepast. Dit houdt in dat de uiteindelijke schadevergoeding wordt verminderd met een bepaald percentage. Hoe dat zit vertellen we in het onderstaand artikel. 

Lees meer

Smartengeld als schadecomponent van de vergoeding

Als letselschadeslachtoffer kun je diverse schadeposten vorderen bij de aansprakelijke verzekeraar. Eén van de belangrijkste schadeposten is smartengeld. Ieder slachtoffer krijgt hier namelijk mee te maken na een ongeval. Je hebt als slachtoffer dan ook altijd recht op smartengeld.

Lees meer

Kop-staartbotsing: wie is aansprakelijk?

Bij een kop-staartbotsing kun je flink letsel oplopen. De whiplash is misschien wel de bekendste – of beruchtste. Hoe zit het met de aansprakelijkheid? En wat moet je doen als je letselschade oploopt?
In dit artikel vertellen wij er meer over.

Lees meer

Meld hier het letselongeval 

Als je vragen hebt over een letselongeval, dan kan je ons eenvoudig bereiken door het contactformulier in te vullen. Onze letselschadejuristen zorgen dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt en dat je weet waar je aan toe bent. 

Of bel gratis even
met onze specialisten

0880 112 130

Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8:30 en 17:30 uur. Buiten deze tijden kan je gebruik maken van het contactformulier of een bericht via WhatsApp sturen. Wij geven altijd een transparant advies.

Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

  1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee
  2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee
  3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee
  4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee
Alle vragen met JA beantwoord

Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op. 

1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

 

Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

  1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee
Jouw antwoord is JA

Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

Jouw antwoord is NEE

Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

­Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

  1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee
  2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee
  3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee
Alle vragen met JA beantwoord

Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op. 

1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.