Letselschade opgelopen in het OV? Dit kun je doen
In de auto is het dragen van de gordel verplicht. Maar stap je in het openbaar vervoer, dan zijn er doorgaans geen riemen. En als de bestuurder dan plots hard op de rem moet, beland je soms voor je het weet bij je overbuurman of -vrouw op schoot. Dat is nog tot daar aan toe, maar je kunt bij een noodstop ook ernstig gewond raken. Wie is er dan aansprakelijk?
Je staat in een volle bus op weg naar je werk. De bestuurder moet plots uitwijken voor een overstekende fietser en door de onverwachte beweging kom je ten val en breek je je arm. Je telefoon heeft de val niet overleefd en omdat je ook nog eens bleef haken, zit er nu een flinke scheur in je jas. Kortom: narigheid! Niet alleen kun je nu misschien je werk een tijd niet doen en loop je daardoor inkomsten mis, ook moet de telefoon vervangen worden en je jas in het gunstigste geval gerepareerd. Gelukkig komen deze kosten vaak niet voor je eigen rekening.
Vervoerder is aansprakelijk bij ongeval
We kunnen kort zijn: bij een ongeluk in de tram, bus, metro of trein, is de vervoerder aansprakelijk. Deze moet er namelijk voor zorgen dat je veilig van A naar B komt. Dat staat in de Wet Personenvervoer. Soms is er sprake van overmacht, maar dat moet de vervoerder dan wel bewijzen. Je staat als slachtoffer meestal sterk, zeker als je een goede letselschadejurist in de arm neemt.
Ongeluk in het OV: 5 dingen doen
- Zoek altijd als eerste medische hulp als dat nodig is of vraag iemand anders om jou daarbij te helpen.
- Schrijf op: het nummer van de bus, tram of metro * wat het traject was * de datum en het tijdstip van het ongeluk * waar het ongeluk gebeurde. Heb je een OV-chipkaart? Zoek dan de gegevens daarvan op.
- Kijk of er getuigen waren en noteer hun gegevens zodat de letselschadespecialist contact met hen kan opnemen.
- Bewaar alle bonnen en alle gegevens rond het ongeluk. In dit artikel kun je lezen welke 10 soorten schade er zijn.
- Neem zo snel mogelijk contact op met de letselschadejurist.
Gratis letselschadejurist. Wat doet deze voor jou?
Zodra de letselschadespecialist jouw gegevens heeft gekregen, neemt hij of zij contact met jou op. Samen bespreken jullie wat er is gebeurd en de letselschadejurist laat jou weten hoe groot de kans is dat je een letselschadevergoeding krijgt. Bij een ongeluk in het OV is die kans groot. Vervoersbedrijven zijn dan ook vaak goed verzekerd en de jurist zal voor jou – gratis – een schadeclaim indienen.
Neem contact op met letselschadejurist
Ben jij slachtoffer geworden van een ongeluk in het OV en heb je daarbij letselschade opgelopen? Neem dan contact met ons op, zodat we samen met jou kunnen uitzoeken of je recht hebt op een letselschadevergoeding.
Wij helpen jou gratis. We hebben letselschadespecialisten in elke provincie. Hierdoor is er altijd een expert bij jou in de buurt. Meld direct je schade, of neem contact op via WhatsApp.