- Nationaal
- Keurmerk
- Letselschade
Wij claimen waar je recht op hebt!
Ben je aangereden op de motoren wil je de schade verhalen? Geen probleem!
Je hebt namelijk recht op een schadevergoeding als een ander jou letselschade heeft aangebracht. Schakel altijd een letselschade-expert in die je kosteloos bijstaat zodat je zeker bent dat je de schadevergoeding ontvangt waar je recht op hebt. Wij helpen je kosteloos en zorgen dat alle schade als gevolg van dit ongeval vergoed wordt door de aansprakelijke partij.
Meld online Bel mij terug
Aangereden op de motor
Een aanrijding met een motor komt met regelmaat voor. Als motorrijder word je vaker over het hoofd gezien door automobilisten.
Ook ben je extra kwetsbaar door geringe bescherming. De kans op letsel door een motorongeluk is dan ook erg groot. Voorbeelden van situaties zijn:
- Aanrijding met een tegenligger in een bocht bij het inhalen
- Botsing met een auto in de file
Is het motorongeluk duidelijk niet jouw schuld en heeft de veroorzaker van het ongeluk een verkeersovertreding begaan? Dan kun je je letselschade bij de tegenpartij claimen. Doe dit kosteloos met behulp van een letselschadespecialist, dan krijg je waar je recht op hebt!
Letselschade na een motorongeluk
Wij gaan claimen waar je recht op hebt zonder dat het jou iets kost. Daar kun je zeker van zijn als een ander verantwoordelijk is voor de letselschade na een motorongeluk. Gat dit niet zelf regelen, je zit in een rollercoaster van emoties en weet niet of je de juiste schadevergoeding krijgt voorgehouden.
Een letselschade door een motorongeval heeft vaak heftige gevolgen: zowel lichamelijk als emotioneel en financieel. Om te zorgen dat je de maximale schadevergoeding krijgt voor zowel je lichamelijke als je psychische letsel, kun je onze hulp inschakelen.
Ons team heeft erg veel ervaring met verkeersongelukken. Neem je contact op met onze letselschadespecialisten, dan kunnen we vrijwel direct een inschatting maken van je kansen en de hoogte van je smartengeld.
Direct weten of je recht hebt op een schadevergoeding? Neem dan contact met ons op en wij helpen je bij het claimen van de maximale schadevergoeding. Voor jou als slachtoffer is onze hulp helemaal gratis. De kosten die wij maken om je te helpen moeten door de aansprakelijke tegenpartij betaald worden.
Motorongeluk en aansprakelijkheid
Als motorrijder word je niet gezien als een zwakke verkeersdeelnemer, in tegenstelling tot bijvoorbeeld fietsers. Je hebt dus bij een motorongeluk dezelfde bewijslast als een automobilist: je moet actief bewijzen dat de tegenpartij aansprakelijk was voor het ongeluk. Daarbij moet je ook kunnen aantonen dat jij niet verantwoordelijk was het ongeval. Het is daarom belangrijk om direct de aansprakelijkheid van het ongeval vast te stellen.
Enkele voorbeelden van bewijsmateriaal:
- Schadeformulier: dit is verplicht
- Een brief waarin je de tegenpartij aansprakelijk stelt voor jouw letsel
- Verklaringen van betrokkenen en getuigen
- Politierapporten (als dit van toepassing is)
- Foto’s of video’s van getuigen, camerabeelden etc.
Heb je niet al deze bewijsmiddelen beschikbaar? Schakel de hulp in van onze professionele letselschade-experts. Wij helpen wij jou om aan de juiste bewijsstukken te komen en daarmee de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Neem contact op en we laten je direct weten wat we voor je kunnen betekenen!
Onze specialisten zijn aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade
In 4 stappen de schadevergoeding geregeld




Eenzijdig ongeluk met de motor
Een eenzijdig ongeluk met de motor komt regelmatig voor. Je hebt net een nieuwe achterband en je slipt uit de bocht. Je raakt de macht over het stuur kwijt en je botst tegen de vangrail, of je komt in een greppel of sloot terecht. Of je bent tegen een boom of een geparkeerde auto gereden.
Allemaal mogelijke situaties bij een eenzijdig ongeluk met de motor. Reed je ook nog eens met hoge snelheid, dan is het letsel dat je oploopt vaak zeer ernstig.
Eenzijdig ongeluk, waar heb ik recht op?
De letselschade van een eenzijdig motorongeluk kun je gelukkig claimen bij je verzekeraar. Je moet dan wel een aanvullende verzekering op je motor hebben afgesloten. Zorg voor een goede ongevallenverzekering én schadeverzekering voor opzittenden (SVO), zodat je niet in de financiële problemen komt in zo’n geval. De opzittendenverzekering is extra belangrijk als de bijrijder op je motor letselschade heeft.
Was er sprake van een slecht wegdek, dat in jouw ogen het ongeval heeft veroorzaakt?
Dan kun je in sommige gevallen de wegbeheerder aansprakelijk stellen voor jouw eenzijdige motorongeval.
Onze juristen geven direct advies en kunnen mogelijk helpen bij het regelen van de maximale schadevergoeding na een eenzijdig motorongeval.
Claim je letselschade na een motorongeluk
Is de tegenpartij aansprakelijk voor de letselschade die is ontstaan na het motorongeluk? Naast een schadevergoeding kun je ook smartengeld claimen.
De hoogte van het smartengeldbedrag is bij ieder ongeval anders. De hoogte van het smartengeld na fietsongeval is onder andere afhankelijk van:
- Het type letsel;
- Tijdsduur van het herstel;
- Hoeveelheid geleden pijn (houd hiervoor een logboek bij!);
- Blijvend letsel of littekens;
- Mate van arbeidsongeschiktheid en het leed dat hierbij komt kijken;
- Je leeftijd (i.v.m. duur van blijvende klachten).
Onze juristen helpen om de schadevergoeding inclusief het smartengeld te claimen bij de verzekeringsmaatschappij van de veroorzaker. Neem telefonisch contact op en één van onze letselschade specialisten. We koppelen de best passende belangenbehartiger aan jouw zaak en claimen zo voor jou de maximale schadevergoeding én smartengeld. Bel ons of claim je letselschade online.
Meer informatie over mijn ongeval
Veelgestelde vragen
In de meeste gevallen is bij een kop-staartbotsing de achteroprijder aansprakelijk. Er wordt vanuit gegaan dat de achteroprijder namelijk niet voldoende afstand heeft bewaard of onvoldoende oplettend is geweest. Hier bestaan echter uitzonderingen op. Vraag onze letselschadejuristen wie in jouw geval aansprakelijk is, want er kunnen verkeerssituaties voordoen waarbij de achteroprijder niet aansprakelijk is voor de schade na het ongeval:
- Er kunnen verkeerssituaties voordoen waarbij de voorste automobilist plotseling abrupt gaat remmen, waardoor de achteroprijder geen kant op kan en noodgedwongen tegen de voorligger aan botst. In dat geval is de achteroprijder niet aansprakelijk.
- Daarnaast kan het zijn dat de voorste auto de achteroprijder afsnijdt. In dat geval wordt het ongeval niet veroorzaakt, omdat de achteroprijder onvoldoende afstand heeft gehouden. Ook in dit geval zal de achteroprijder niet aansprakelijk zijn voor het letsel van de voorste automobilist.
Wie in welke verkeerssituatie aansprakelijk is voor een ongeval is altijd afhankelijk van de omstandigheden van het geval. Als je contact opneemt met een van onze letselschadejuristen dan kunnen wij direct voor je nagaan of je juridisch gezien een haalbare zaak hebt.
Onder letselschade vallen alle kosten die ontstaan door een ongeval waar je letsel aan hebt overgehouden. Het kan gaan om lichamelijk letsel en psychisch letsel. Bij lichamelijk letsel kan je denken aan kneuzingen, littekens, botbreuken, open wonden, blauwe plekken, hersenletsel en amputatie. Bij psychisch letsel kan je denken aan een angststoornis, depressie, een posttraumatische stressstoornis of een burn-out.
Je hebt recht op een schadevergoeding voor alle schade die je hebt geleden als gevolg van een ongeval. De schade kan zowel materieel als immaterieel zijn.
Bij materiële schade moet je denken aan schade dat in geld uitgedrukt kan worden, zoals:
- kosten voor huishoudelijk hulp
- medische kosten
- verlies aan verdienvermogen
- kosten voor het aanpassen van de woning.
Bij immateriële schade moet je denken aan schade dat niet uitgedrukt kan worden in geld, daarbij kan je denken aan:
- Verminderde levensvreugde
- Verdriet
- Pijn
Immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd. Het smartengeld is een onderdeel van je totale schadevergoeding bij letselschade. De juristen van Letselschade.nl zorgen ervoor dat alle schadecomponenten worden meegenomen bij het berekenen van de letselschadevergoeding zodat je krijgt waar je recht op hebt als je letselschade hebt opgelopen.
Je kan het beste zo spoedig mogelijk een belangenbehartiger inschakelen. De belangenbehartiger stelt namelijk direct vast of de tegenpartij aansprakelijk is. Mocht de belangenbehartiger vragen om meer bewijs te vergaren om de aansprakelijkheid van de wederpartij te kunnen bewijzen, dan is dat in een vroeg stadium nog mogelijk.
Als er enige tijd is verstreken na het ongeval dan is het krijgen van bewijs vaak niet eenvoudig en bovendien kan het zijn dat je vordering dan verjaart. Op grond van de WAM heb je namelijk drie jaar de tijd om schadevergoeding te claimen via de WAM-verzekering. Vraag onze experts naar de mogelijkheden voor een schadevergoeding van de geleden letselschade.
Je hebt als slachtoffer van een verkeersongeval recht op schadevergoeding wanneer je als gevolg van het ongeval letsel hebt opgelopen dat is veroorzaakt door het toedoen van een ander. De aansprakelijke wederpartij moet in dat geval alle kosten vergoeden die voortkomen uit een verkeersongeval. Daarbij kan je denken aan de kosten voor het repareren van je auto of aan de kosten voor fysiotherapie die buiten je zorgverzekering vallen.
Daarnaast is een onderdeel van je totale schadevergoeding ook een bedrag aan smartengeld. Dat bedrag wordt uitgekeerd, omdat een ongeval zorgt voor veel emotioneel leed zoals pijn en verdriet. De juristen van Letselschade.nl helpen je kosteloos bij het verhalen van de maximale schadevergoeding.
Hoe lang een letselschadezaak duurt bij verkeersongevallen verschilt sterk per zaak. Elke letselschadezaak is namelijk anders. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de duur van een letselschadezaak. Daarbij kan je denken aan:
- de ernst van het letsel
- de impact van het letsel op het dagelijks leven van een slachtoffer
- de tijdsduur van het herstel
Dat betekent dat hoe complexer de zaak is, hoe langer een letselschadezaak duurt. Daarnaast zal de duur van een letselschadezaak ook afhankelijk zijn van de vraag of de aansprakelijkheid wordt erkend, hoe snel de partijen over en weer op elkaar reageren en of een regeling wordt bereikt waar het slachtoffer tevreden mee is. De duur van een letselschadezaak van variëren van enkele maanden tot aan enkele jaren.
De hoogte van je schadevergoeding bij een verkeersongeval is afhankelijk van een aantal factoren, zoals:
- Ernst van het letsel
- Herstelduur van het herstel
- Mate van arbeidsongeschiktheid
- Impact van het ongeval
- Schade die je in de toekomst zult lijden
Aan de hand van deze factoren wordt bepaald wat de hoogte van de schadevergoeding is. Zoals gezegd beïnvloedt het herstelproces de hoogte van de schadevergoeding. Bij auto-ongelukken ontstaan bijvoorbeeld vaak whiplash klachten. Het herstel van een whiplash kan zeer traag gaan. Soms houden slachtoffers zelfs blijvende klachten over aan een whiplash. In dat soort gevallen zal de hoogte van de schadevergoeding hoger uitvallen.
Ook de mate van arbeidsongeschiktheid speelt een grote rol bij het bepalen van de hoogte van de schadevergoeding. Mocht je door je letsel niet kunnen werken en loop je daardoor inkomen mis dan spreekt het voor zich dat dit een grote schadepost is dat ook meegenomen wordt in de schadevergoeding.
Gelet op het feit dat meerdere factoren bepalen wat de hoogte van de schadevergoeding is kan niet op voorhand worden gezegd hoe hoog de schadevergoeding zal uitvallen.
Hoe lang een letselschadezaak duurt is afhankelijk van de omstandigheden. Hoe complexer een zaak is, hoe langer een letselschadezaak duurt. Wanneer een letselschadeslachtoffer ernstig letsel heeft opgelopen en een lang behandeltraject moet ondergaan, dan zal een letselschadezaak logischerwijs ook langer duren dan een zaak waarbij het letsel bestaat uit een aantal schaafwonden en kneuzingen.
Hoe lang een letselschadezaak duurt is verder ook afhankelijk van de vraag of de aansprakelijkheid wordt erkend, hoe snel de partijen over en weer op elkaar reageren en of een regeling wordt bereikt waar het slachtoffer tevreden mee is. Onze letselschadejuristen zorgen voor een voortvarende start van de letselschadezaak, neem vrijblijvend contact op.
Het slachtoffer zal in beginsel aannemelijk moeten maken en zo nodig bewijzen dat een verkeersongeval heeft plaatsgevonden. Daarnaast moet het slachtoffer ook aannemelijk maken en zo nodig bewijzen er causaal verband bestaat tussen de onrechtmatige gedraging van de verkeersdeelnemer, het ontstaan van het verkeersongeval en de hieruit voortvloeiende schade. De bewijslast ligt in de eerste instantie dus bij het slachtoffer. Wie eist, bewijst.
In de meeste gevallen is het buitenlandsrecht van toepassing als je letsel oploopt als gevolg van een verkeersongeval in het buitenland. Dat betekent dat regels van het desbetreffende land van toepassing zijn. Dit maakt de afwikkeling van de zaak vaak erg lastig, omdat je wellicht de taal onvoldoende machtig bent en niet bekend bent met de regels van het desbetreffende land. Je zal dan ook in dat desbetreffende land een letselschadejurist moeten inschakelen om te kunnen beoordelen of je recht hebt op een schadevergoeding.
Verkeersongeval met landgenoot in buitenland
Dit is alleen anders als je in het buitenland bent aangereden door een landgenoot. De afwikkeling van de letselschadezaak kan in de meeste gevallen dan wel worden afgehandeld naar Nederlands recht. Daarnaast heb je ook recht op een schadevergoeding als je een schadeverzekering voor inzittenden (SVI) hebt afgesloten en de verzekeraar bereid is om de letselschadezaak naar Nederlands recht af te handelen.
In dat geval heb je als bestuurder en inzittende recht op een schadevergoeding als je letsel hebt opgelopen als gevolg van een verkeersongeval in het buitenland. Een SVI-verzekering dekt ook je schade als het verkeersongeval is veroorzaakt door eigen schuld. Dus ook bij een eenzijdig ongeval heb je dan recht op een schadevergoeding.
Daarnaast dekt een SVI-verzekering ook vaak de kosten voor juridische bijstand. In dat geval kunnen wij je dan ook geheel kosteloos bijstaan. Bel met een van onze letselschadejuristen en wij beoordelen direct of je juridisch gezien een kansrijke zaak hebt.
Meer veelgestelde vragen
Vertel direct je verhaal!
Via het contactformulier kun je letselschade melden. We zorgen dan dat je zo snel mogelijk weet of wij kosteloos rechtsbijstand kunnen verlenen. Tijdens kantooruren is dit binnen een uur, buiten kantooruren is dit direct de volgende werkdag.
Liever bellen?
Je kan ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.30 uur. Buiten deze tijden kun je gebruik maken van het contactformulier hiernaast of een bericht via WhatsApp sturen.