- Nationaal
- Keurmerk
- Letselschade
Wij claimen waar je recht op hebt!
Heb je letselschade opgelopen als gevolg van een auto-ongeval en wil je een schadevergoeding claimen? Schakel dan een expert in die je kosteloos bijstaat en zorgt dat je de de schadevergoeding ontvangt waar je recht op hebt. Wij helpen je kosteloos en zorgen dat alle schade als gevolg van dit ongeval vergoed wordt door de aansprakelijke partij.
Meld online Bel mij terug
Letselschade door een auto ongeluk
Veel letselongevallen vinden plaats in het verkeer. Niet gek, de verkeersdrukte in Nederland neemt alsmaar toe.
Heb jij letsel opgelopen na een aanrijding en is de andere partij schuldig aan het auto ongeval?
Dan kun je de letselschade verhalen op een aansprakelijke tegenpartij of diens verzekering. In sommige gevallen is de veroorzaker van het verkeersongeval onbekend. Als het verkeersongeval door een motorrijtuig is veroorzaakt, dan kun je voor je letselschade vergoeding beroep doen op het Waarborgfonds Motorverkeer.
Wij helpen hier kosteloos bij.
Na het ongeval
Bij letselschade na een auto ongeluk zijn er verschillende situaties mogelijk. De kans is groot dat de dader bij je bekend is.
Je hebt in het schadeformulier ook het kenteken van het motorvoertuig waarmee het ongeval is gebeurd (auto, motor, scooter, etc.) genoteerd. Daarnaast worden er op het schadeformulier de verzekeringsgegevens van de aansprakelijk genoteerd en zijn er NAW-gegevens bekend. Je hebt zo alle informatie op een rijtje, waardoor je je letselschade uiteindelijk makkelijk kunt claimen. Het kan daarentegen ook zo zijn dat het voertuig is doorgereden.
Onze juristen kunnen je mogelijk dan toch helpen bij het regelen van een schadevergoeding.
Direct weten of je recht hebt op een schadevergoeding? Neem dan contact met ons op en wij helpen je bij het claimen van de maximale schadevergoeding. Voor jou als slachtoffer is onze hulp helemaal gratis. De kosten die wij maken om je te helpen moeten door de aansprakelijke tegenpartij betaald worden.
Is de dader na het ongeluk doorgereden?
Als de dader na het ongeval is doorgereden, of onverzekerd is, dan kun je nog steeds een schadevergoeding claimen voor je letselschade. Dit gaat via het Waarborgfonds Motorverkeer.
Schade claimen bij Waarborgfonds
Je kan dus de letselschade claimen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. De zaak moet dan wel aan enkele voorwaarden voldoen:
- De schade is veroorzaakt door motorvoertuig (auto, motor, scooter, elektrische fiets, invalidenwagen, segway);
- Auto is onbekend, want is doorgereden;
- Je hebt binnen 24 uur aangifte gedaan bij de politie;
- Er zijn 2 onafhankelijke getuigen.
In alle gevallen geldt: doe binnen 24 uur aangifte bij de politie.
Heb je het voertuig gezien? Meld dan ook het kenteken bij je aangifte. Ook als er camerabeelden beschikbaar zijn in de omgeving van het ongeluk, vraag deze dan altijd op. Zorg je daarnaast voor 2 onafhankelijke getuigen, dan kan LetselSchade.nl je ondersteunen bij het claimen van de letselschade in samenwerking met het Waarborgfonds. Om getuigen op te roepen, plaats een oproep op Facebook of andere social media, dat werkt vaak het snelst.
Wacht daar niet te lang mee. Wij adviseren direct wat je in deze situatie het beste kan doen.
Onze specialisten zijn aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade
Veelvoorkomend letsel
Na een auto ongeluk komen diverse typen letselschade voor. Toch zijn er een aantal meest voorkomende letselschades, die we hier noemen.
Letsel bij een achterop aanrijding met de auto:
- Nekpijn en stijve nek: let op ga hiervoor áltijd naar een arts!;
- Als dit langer aanhoudt: een whiplash. Dit is het meest voorkomende ernstige letsel bij een achterop aanrijding tussen twee auto’s;
- Hoofdpijn aan één kant, of die doortrekt naar het achterhoofd;
- Oorsuizen; sis-, fluit- brom- of pieptonen of overgevoeligheid voor geluid;
- Oogproblemen zoals lastig lezen of overgevoeligheid voor licht;
- Pijn aan de schouder;
- Geen gevoel in de handen;
- Misselijkheid of flauwvallen;
- Verkeerstrauma van het auto ongeluk, dit uit zich bijvoorbeeld in angst in het verkeer;
- Psychische of emotionele klachten zoals stemmingswisselingen, concentratieproblemen, warrigheid, geheugenverlies.
Stuk voor stuk zijn dit nare klachten die een enorme impact op je leven kunnen hebben. Daarom is het ook zo belangrijk om altijd eerst een arts te bezoeken. Ook wanneer je klachten in eerste instantie lijken mee te vallen. Naast je gezondheid is het ook voor de juridische afhandeling van je letselschade essentieel dat de verwondingen worden vastgelegd door een arts. Want we moeten wel kunnen aantonen dat de klachten door het letsel verband houden met het auto ongeluk.
In 4 stappen de schadevergoeding geregeld




Tip: houd je klachten goed bij
Houd je klachten door de letselschade dus ook goed bij. Het kan zijn dat de klachten in eerste instantie mee lijken te vallen en bijvoorbeeld pas na enkele dagen of weken verergeren. Houd dus bij hoe de klachten zich ontwikkelen, zodat we de impact zo goed mogelijk kunnen inschatten.
Het verloop van je klachten na het auto ongeval heeft namelijk invloed op het letselschade bedrag. Schakel je de juristen van LetselScahde.nl in, dan kunnen we je bij elke stap adviseren en vertellen wat je nodig hebt om een letselschade vergoeding voor je auto-ongeluk te claimen.
Kwaliteit bij letselschadezaken
Onze specialisten zijn aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade
Smartengeld claimen
Ook een smartengeldvergoeding is een schadepost die je vergoed kunt krijgen bij een auto ongeluk. Je hebt na het auto ongeluk immers emotionele schade opgelopen, pijn geleden en verdriet gehad. Of misschien durf je nu wel niet meer te rijden en heb je hier therapie voor nodig. De hoogte van het smartengeld die je vergoed krijgt, is lastig te voorspellen. Letselschade specialisten gebruiken hiervoor de ANWB Smartengeldgids, waarin eerder uitgekeerde vergoedingen staan van diverse zaken. De hoogte van het smartengeld is onder andere afhankelijk van:
- Het type letsel;
- Tijdsduur van het herstel;
- Hoeveelheid geleden pijn (houd hiervoor een logboek bij!);
- Blijvend letsel of littekens;
- Mate van arbeidsongeschiktheid en het leed dat hierbij komt kijken;
- Je leeftijd (i.v.m. duur van blijvende klachten).
Meer informatie over mijn ongeval
Veelgestelde vragen
In de meeste gevallen is bij een kop-staartbotsing de achteroprijder aansprakelijk. Er wordt vanuit gegaan dat de achteroprijder namelijk niet voldoende afstand heeft bewaard of onvoldoende oplettend is geweest. Hier bestaan echter uitzonderingen op. Vraag onze letselschadejuristen wie in jouw geval aansprakelijk is, want er kunnen verkeerssituaties voordoen waarbij de achteroprijder niet aansprakelijk is voor de schade na het ongeval:
- Er kunnen verkeerssituaties voordoen waarbij de voorste automobilist plotseling abrupt gaat remmen, waardoor de achteroprijder geen kant op kan en noodgedwongen tegen de voorligger aan botst. In dat geval is de achteroprijder niet aansprakelijk.
- Daarnaast kan het zijn dat de voorste auto de achteroprijder afsnijdt. In dat geval wordt het ongeval niet veroorzaakt, omdat de achteroprijder onvoldoende afstand heeft gehouden. Ook in dit geval zal de achteroprijder niet aansprakelijk zijn voor het letsel van de voorste automobilist.
Wie in welke verkeerssituatie aansprakelijk is voor een ongeval is altijd afhankelijk van de omstandigheden van het geval. Als je contact opneemt met een van onze letselschadejuristen dan kunnen wij direct voor je nagaan of je juridisch gezien een haalbare zaak hebt.
Je hebt recht op een schadevergoeding voor alle schade die je hebt geleden als gevolg van een ongeval. De schade kan zowel materieel als immaterieel zijn.
Bij materiële schade moet je denken aan schade dat in geld uitgedrukt kan worden, zoals:
- kosten voor huishoudelijk hulp
- medische kosten
- verlies aan verdienvermogen
- kosten voor het aanpassen van de woning.
Bij immateriële schade moet je denken aan schade dat niet uitgedrukt kan worden in geld, daarbij kan je denken aan:
- Verminderde levensvreugde
- Verdriet
- Pijn
Immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd. Het smartengeld is een onderdeel van je totale schadevergoeding bij letselschade. De juristen van Letselschade.nl zorgen ervoor dat alle schadecomponenten worden meegenomen bij het berekenen van de letselschadevergoeding zodat je krijgt waar je recht op hebt als je letselschade hebt opgelopen.
Je hebt als slachtoffer van een verkeersongeval recht op schadevergoeding wanneer je als gevolg van het ongeval letsel hebt opgelopen dat is veroorzaakt door het toedoen van een ander. De aansprakelijke wederpartij moet in dat geval alle kosten vergoeden die voortkomen uit een verkeersongeval. Daarbij kan je denken aan de kosten voor het repareren van je auto of aan de kosten voor fysiotherapie die buiten je zorgverzekering vallen.
Daarnaast is een onderdeel van je totale schadevergoeding ook een bedrag aan smartengeld. Dat bedrag wordt uitgekeerd, omdat een ongeval zorgt voor veel emotioneel leed zoals pijn en verdriet. De juristen van Letselschade.nl helpen je kosteloos bij het verhalen van de maximale schadevergoeding.
Mocht je letselschade hebben opgelopen door het toedoen van iemand anders, dan zijn er een tal van schadeposten die voor vergoeding in aanmerking komen. Een voorbeeld van zo’n schadepost is het verlies van arbeidsvermogen. Als je als gevolg van een ongeval arbeidsongeschikt raakt, dan loop je in sommige gevallen inkomsten mis omdat je niet kan werken. De aansprakelijke wederpartij dient deze kosten te dragen.
Andere veelvoorkomende schadeposten zijn:
- Medische kosten
- Reiskosten
- Huishoudelijk hulp
- Zelfwerkzaamheid
- Studievertraging
- Aanpassingen aan de woning
Er bestaan nog meer schadeposten waar de wederpartij aansprakelijk voor gehouden kan worden. De letselschadejuristen van Letselschade.nl brengen alle schadekosten voor je in kaart en dienen deze vervolgens in bij de aansprakelijke wederpartij.
Als je bent aangereden door een motorvoertuig en de bestuurder rijdt door voordat de gegevens zijn genoteerd, dan is dat erg vervelend. Toch hoeft dat niet te betekenen dat je met lege handen blijft staan. Het Waarborgfonds Motorverkeer vergoedt namelijk schade die in Nederland is veroorzaakt door een ander voertuig dat is doorgereden en waarvan de identiteit niet te achterhalen is of als de tegenpartij onverzekerd was ten tijde van het ongeval.
Advies bij letselschade zonder dader
Je zult als slachtoffer eerst zelf moet proberen om de identiteit te achterhalen voordat je een beroep kunt doen op het Waarborgfonds Motorverkeer. Dit kan door beeldmateriaal en foto’s te verzamelen van de situatie. Ook kan je een advertentie plaatsen waarbij je getuigen oproept. Daarnaast moet je binnen 14 dagen aangifte doen bij de politie waarbij je tenminste twee personen nodig hebt die het voorval hebben zien gebeuren en op papier willen verklaren wat zij exact hebben gezien. Als het niet lukt om de identiteit van de dader te achterhalen dan kan je een beroep doen op het Waarborgfonds Motorverkeer.
Eigen risico Waarborgfonds Motorverkeer
Let er wel op dat een wettelijk eigen risico geldt van € 250,-. Je kan dus geen beroep doen op het Waarborgfonds Motorverkeer als de schade lager is dan € 250,-. Neem contact op met een van onze letselschadejuristen en wij beoordelen direct of we een aanspraak kunnen maken op het Waarborgfonds Motorverkeer.
Hoe lang een letselschadezaak duurt is afhankelijk van de omstandigheden. Hoe complexer een zaak is, hoe langer een letselschadezaak duurt. Wanneer een letselschadeslachtoffer ernstig letsel heeft opgelopen en een lang behandeltraject moet ondergaan, dan zal een letselschadezaak logischerwijs ook langer duren dan een zaak waarbij het letsel bestaat uit een aantal schaafwonden en kneuzingen.
Hoe lang een letselschadezaak duurt is verder ook afhankelijk van de vraag of de aansprakelijkheid wordt erkend, hoe snel de partijen over en weer op elkaar reageren en of een regeling wordt bereikt waar het slachtoffer tevreden mee is. Onze letselschadejuristen zorgen voor een voortvarende start van de letselschadezaak, neem vrijblijvend contact op.
Als een vriend(in) of familielid letsel heeft opgelopen en nog in het ziekenhuis ligt, dan adviseren wij om zo spoedig mogelijk contact met de juristen van Letselschade.nl op te nemen. Wij beoordelen of er op juridisch vlak sprake is van een zaak. De kosten lopen na een verkeersongeval namelijk flink op.
Wellicht loopt de naaste inkomsten mis, omdat hij of zij niet kan werken. Mocht het een kansrijke zaak zijn, dan zal de belangenbehartiger ook direct een voorschot aanvragen bij de aansprakelijke wederpartij om de eerste gemaakte kosten te dekken. Je belangenbehartiger neemt de rompslomp uit handen, zodat vriend, vriendin en/of familielid zich volledig kan focussen op zijn of haar herstel.
Als je betrokken bent geweest bij een ongeval en je hebt letselschade opgelopen door het toedoen van een ander, dan heb je mogelijk recht op een schadevergoeding. Wij kunnen ons voorstellen dat het voor een letselschadeslachtoffer prettig is om vooraf te weten wat je kan verwachten gedurende dit traject. Vandaar dat wij de belangrijkste stappen voor je op een rij hebben gezet:
1. Neem contact op met letselschade.nl voor gratis advies. Wij beoordelen of jouw zaak op juridisch vlak, kansrijk is.
2. Wanneer gewenst, helpt Letselschade.nl jouw bij het inschakelen van een belangenbehartiger.
3. Jouw belangenbehartiger verzamelt juridisch en medisch bewijs.
4. Jouw belangenbehartiger stelt vast of de tegenpartij aansprakelijk is.
5. Jouw belangenbehartiger stelt de tegenpartij aansprakelijk voor de opgelopen schade en vraagt een voorschot op jouw letselschadevergoeding aan.
6. De tegenpartij moet de aansprakelijkheid (gedeeltelijk) erkennen.
7. Jouw belangenbehartiger inventariseert de nog te lijden schade.
8. Jouw belangenbehartiger en de tegenpartij stellen de medische eindtoestand vast.
9. De definitieve schade kan worden berekend.
10. In een vaststellingsovereenkomst wordt jouw definitieve schade vastgelegd en de zaak afgewikkeld.
Als je als inzittende letselschade hebt opgelopen na een verkeersongeval, dan kan je bijna altijd één van de partijen aansprakelijk stellen voor je schade. Aangezien jij volledig buiten je schuld om betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval, word je ook wel schuldloze derde genoemd. Onze letselschadejuristen behartigen de belangen van schuldloze derden en zorgen ervoor dat de schade wordt verhaald op de regelend verzekeraar.
Schuldloze derde en regelend verzekeraar
Als schuldloze derde kan jij bepalen wie je aansprakelijk gaat stellen voor de schade die je hebt opgelopen. Je kan de wederpartij aansprakelijk stellen, maar je kan ook de bestuurder aansprakelijk stellen van de auto waar je in zat. De gekozen partij wordt ook wel de regelend verzekeraar genoemd. De regelend verzekeraar dient jouw schade te vergoeden, ongeacht de vraag wie nu daadwerkelijk aansprakelijk is geweest voor het verkeersongeval. De regelend verzekeraar zal het bedrag aan schadevergoeding achteraf claimen bij de aansprakelijke partij.
Voordeel schuldloze derde
Het voordeel is dat je als schuldloze derde niet de hele procedure hoeft af te wachten. Verzekeraars kunnen namelijk oneindig lang met elkaar discussiëren over de vraag wie aansprakelijk is voor het ongeval. Als schuldloze derde mag je geen slachtoffer worden van de oneindige discussie tussen de verzekeraars en om deze reden moet de aangesproken partij binnen korte tijd je schade vergoeden.
In de meeste gevallen is het buitenlandsrecht van toepassing als je letsel oploopt als gevolg van een verkeersongeval in het buitenland. Dat betekent dat regels van het desbetreffende land van toepassing zijn. Dit maakt de afwikkeling van de zaak vaak erg lastig, omdat je wellicht de taal onvoldoende machtig bent en niet bekend bent met de regels van het desbetreffende land. Je zal dan ook in dat desbetreffende land een letselschadejurist moeten inschakelen om te kunnen beoordelen of je recht hebt op een schadevergoeding.
Verkeersongeval met landgenoot in buitenland
Dit is alleen anders als je in het buitenland bent aangereden door een landgenoot. De afwikkeling van de letselschadezaak kan in de meeste gevallen dan wel worden afgehandeld naar Nederlands recht. Daarnaast heb je ook recht op een schadevergoeding als je een schadeverzekering voor inzittenden (SVI) hebt afgesloten en de verzekeraar bereid is om de letselschadezaak naar Nederlands recht af te handelen.
In dat geval heb je als bestuurder en inzittende recht op een schadevergoeding als je letsel hebt opgelopen als gevolg van een verkeersongeval in het buitenland. Een SVI-verzekering dekt ook je schade als het verkeersongeval is veroorzaakt door eigen schuld. Dus ook bij een eenzijdig ongeval heb je dan recht op een schadevergoeding.
Daarnaast dekt een SVI-verzekering ook vaak de kosten voor juridische bijstand. In dat geval kunnen wij je dan ook geheel kosteloos bijstaan. Bel met een van onze letselschadejuristen en wij beoordelen direct of je juridisch gezien een kansrijke zaak hebt.
Meer veelgestelde vragen
Vertel direct je verhaal!
Via het contactformulier kun je letselschade melden. We zorgen dan dat je zo snel mogelijk weet of wij kosteloos rechtsbijstand kunnen verlenen. Tijdens kantooruren is dit binnen een uur, buiten kantooruren is dit direct de volgende werkdag.
Liever bellen?
Je kan ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.30 uur. Buiten deze tijden kun je gebruik maken van het contactformulier hiernaast of een bericht via WhatsApp sturen.