• Nationaal
 • Keurmerk
 • Letselschade

Wij claimen waar je recht op hebt!

Heb jij als uitzendkracht een ongeval onder werktijd gehad, bijvoorbeeld een ongeluk onderweg naar een klant? Of heb je tijdens je werkzaamheden een arbeidsongeval gehad, waardoor je letselschade hebt opgelopen? Bijvoorbeeld doordat je beklemd bent geraakt in een machine, of van een hoogte bent gevallen. Door de zorgplicht is jouw werkgever wettelijk verplicht om jouw veiligheid en gezondheid te beschermen. Onze juristen en letselschade-experts helpen jou kosteloos bij het claimen van de juiste schadevergoeding.

Meld online    Bel mij terug   

Willy Cruts
"Super gedaan mijnheer Derks Geen spijt dat ik u heb gevraagt om mij bij te staan zeer professionele hulp dankjewel Jurilex zeker Mijnheer Derks"
Meer reviews

Bedrijfsongeval als uitzendkracht: wie is aansprakelijk?

Als je een arbeidsongeval hebt gehad als uitzendkracht, vragen veel mensen zich af wie ze nu aansprakelijk moeten stellen voor het bedrijfsongeval. Is dat het uitzendbureau (de formele werkgever) of de inlener waarbij ze nu werken (de zogenaamde materiële werkgever)?

In principe is degene aansprakelijk die:

 • Invloed uitoefent op de werkplek. In eerste instantie is dit natuurlijk de materiële werkgever. Maar je zou ervan uit moeten gaan dat het uitzendbureau ook op de hoogte is van de werksituatie van jouw opdrachtgever (de inlener), en de veiligheid hiervan dus wil garanderen!
 • Een zorgplicht heeft. Dit geldt in dit geval voor zowel het uitzendbureau als de opdrachtgever.

Wie er dus in de praktijk aansprakelijk is voor jouw bedrijfsongeval als uitzendkracht, het uitzendbureau of de inlener, dat verschilt per geval. Maar meestal is het zo dat jij als uitzendkracht je werkgever waar je op dat moment werkte aansprakelijk stelt. Het kan wel zo zijn dat het uitzendbureau uiteindelijk een deel van jouw schade moet vergoeden. Dit komt omdat de opdrachtgever en het uitzendbureau ‘hoofdelijk verbonden zijn’. Dit betekent dat zij onderling afspraken over hebben hoe ze de schadevergoeding verdelen die ze jou als uitzendkracht moeten uitkeren.

Meld online    Bel mij terug

Paul ten Hoeve
Paul ten Hoeve

Super goed geholpen meegedacht.. een vriendelijk meedenkende jurist.

heer Boudeling
heer Boudeling

Er liepen 2 procedures te weten een met de Gemeente Eindhoven en een met de verzekering van Dhr Doomen. Deze gecombineerde zaak is door Dhr Schikhof vakkundig en naar tevredenheid afgehandeld. Daarna is er een procedure overwogen richting het MMC Veldhoven. Deze procedure hebben we na een gesprek in het ziekenhuis en in onderling overleg met Dhr Schikhof niet doorgezet.

Direct weten of je recht hebt op een schadevergoeding? Neem dan contact met ons op en wij helpen je bij het claimen van de maximale schadevergoeding. Voor jou als slachtoffer is onze hulp helemaal gratis. De kosten die wij maken om je te helpen moeten door de aansprakelijke tegenpartij betaald worden.

Meld je schade online

Uitzendkracht en letselschade door ongeval, krijg ik loon doorbetaald?

Ben je als uitzendkracht slachtoffer geworden van letselschade door een bedrijfsongeval, dan is de kans groot dat je er financieel op achteruitgaat.

Als uitzendkracht heb je vaak te maken met onzekere arbeidsomstandigheden. Je hebt bijvoorbeeld geen vast contract, waardoor je inkomen vaak direct stopt bij ziekte.  

Het gerechtshof heeft gelukkig recent bepaald dat behalve reguliere werknemers ook uitzendkrachten na een bedrijfsongeval loon gewoon doorbetaald moeten krijgen. Hoeveel je precies krijgt als je door een bedrijfsongeval in de ziektewet komt? Dat staat in het contract met het uitzendbureau en/of de CAO waar het werk onder valt.

Meld online    Bel mij terug   

Bedrijfsongeval gehad als uitzendkracht? Vraag hulp bij loondoorbetaling!

Heb je problemen bij loondoorbetaling na een arbeidsongeval? Zit je in de ziektewet als gevolg van een ongeluk op de werkvloer of tijdens werktijd? Dan heb je vaak heel veel kosten die hiermee gemoeid zijn:

 • (Gedeeltelijk) gemiste inkomsten
 • Extra kosten voor de oppas van je kinderen
 • Medische kosten die niet vergoed worden door je verzekering
 • Reiskosten bv naar het ziekenhuis of naar familie
 • Huishoudelijk werk dat je niet meer kunt doen
 • Eventuele omscholing als je je oorspronkelijke werk niet meer kunt doen

Als uitzendkracht zet dat je in een lastige en onzekere positie. Het is dus belangrijk dat jij een zo volledig mogelijke schadevergoeding te krijgt, zodat je zo snel mogelijk financieel weer alles op de rit hebt.

Meld online    Bel mij terug   

In 4 stappen de schadevergoeding geregeld

VERTEL ONS WAT ER IS GEBEURD
SPECIALIST BEPAALT DE AANSPRAKELIJKHEID
VOORSCHOT OP CLAIM INDIENEN
TOTALE CLAIM INDIENEN EN ZAAK AFWIKKELEN

Laat je als uitzendkracht bijstaan door een letselschadejurist

Om jouw loondoorbetaling en schadevergoeding te regelen is het verstandig om je te laten bijstaan door een vakkundige letselschadejurist. Over de kosten hoef je je geen zorgen te maken, deze juridische hulp is namelijk altijd gratis. Dat is wettelijk zo geregeld: jouw werkgever of uitzendbureau moet dit vergoeden. Vertel ons je verhaal en wij laten je direct weten hoe hoog jouw schadevergoeding wordt! Pak je telefoon en Whatsapp of bel ons.

 

Meld online    Bel mij terug   

Kassam, Cindy
Kassam, Cindy

Via Google kwam ik bij dit letselschade kantoor terecht! Daar ben ik superblij mee geweest, behulpzaam, geïnteresseerd en zeer goede en duidelijke communicatie, zelf weinig hoeven te regelen en alle ‘zorg’ betreft letselschade is me uit handen genomen. Eigenlijk is 5 sterren nog te weinig! Uiteraard hoop ik het nooit meer nodig te hebben, maar mocht ik het weer nodig hebben hoop ik hier weer terecht te kunnen! Heel erg bedankt voor alles

Bel mij terug!

Veelgestelde vragen

 

Is een letselschade advocaat gratis?
Letselongeval op het werk, hoe word ik snel geholpen?
Wanneer verjaart de mogelijkheid voor schadeclaim na werkongeval?
Heb je als zzp'er recht op schadevergoeding na een bedrijfsongeval?
Is mijn werkgever aansprakelijk voor mijn bedrijfsongeval?
Hoe zorg je voor goede verstandshouding na bedrijfsongeval?
Ongeval op het werk, wanneer wordt de Inspectie SZW ingeschakeld?
Kan ik schadevergoeding claimen na verkeersongeval tijdens werktijd?
Wat moet ik als werknemer doen na een bedrijfsongeval?
Wie betaalt de kosten van mijn bedrijfsongeval?

Meer veelgestelde vragen

Vertel direct je verhaal!

Via het contactformulier kun je letselschade melden. We zorgen dan dat je zo snel mogelijk weet of wij kosteloos rechtsbijstand kunnen verlenen. Tijdens kantooruren is dit binnen een uur, buiten kantooruren is dit direct de volgende werkdag.

Liever bellen?

Je kan ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.30 uur. Buiten deze tijden kun je gebruik maken van het contactformulier hiernaast of een bericht via WhatsApp sturen.

Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

 1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee
 2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee
 3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee
 4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee
Alle vragen met JA beantwoord

Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op. 

1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

 

Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

 1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee
Jouw antwoord is JA

Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

Jouw antwoord is NEE

Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

­Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

 1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee
 2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee
 3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee
Alle vragen met JA beantwoord

Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op. 

1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.