• Nationaal
 • Keurmerk
 • Letselschade

Wij claimen waar je recht op hebt!

Buiten jouw schuld om letselschade opgelopen tijdens het rijden op je scooter of bromfiets? Wij bieden gratis rechtsbijstand en onze juristen verhalen voor jou de maximale vergoeding. Dat kost jou helemaal niets. De aansprakelijke verzekeringsmaatschappij vergoedt alle kosten.

Meld online    Bel mij terug   

Reviews en beoordelingen

Willy Cruts
"Super gedaan mijnheer Derks Geen spijt dat ik u heb gevraagt om mij bij te staan zeer professionele hulp dankjewel Jurilex zeker Mijnheer Derks"
Meer reviews

Letselschade na een scooterongeluk

Bestuurders van scooters en brommers zijn ondanks het dragen van een helm extra kwetsbaar in het verkeer. Bij een scooterongeluk is er dan ook vaak (grote) letselschade.

Het is daarom erg belangrijk om meteen de aansprakelijkheid van het scooterongeval vast te stellen.

LetselSchade.nl helpt je daar graag bij en zorgt ervoor dat je de maximale schadevergoeding krijgt. 

Meld online    Bel mij terug

 

Welke soorten schadevergoeding bij scooterongeluk?

Er zijn verschillende soorten schadevergoeding die je als slachtoffer kunt eisen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Inschakelen van huishoudelijke hulp
 • Inkomstenverlies
  Reiskosten
 • Medische kosten
 • Smartengeld (morele schadevergoeding)  

Om goed helder te krijgen welke schadevergoeding op jouw situatie van toepassing is, nemen we graag je scooterongeluk met je door. We kunnen dan ook direct je kansen vaststellen. 

Meld online    Bel mij terug

 

Direct weten of je recht hebt op een schadevergoeding? Neem dan contact met ons op en wij helpen je bij het claimen van de maximale schadevergoeding. Voor jou als slachtoffer is onze hulp helemaal gratis. De kosten die wij maken om je te helpen moeten door de aansprakelijke tegenpartij betaald worden.

Meld je schade online

Aansprakelijkheid scooterongeluk

De eerste vraag die we moeten beantwoorden voordat we jouw schadeclaim kunnen neerleggen bij de tegenpartij: wie is er aansprakelijk voor het scooterongeluk?

Dit hangt er allereerst vanaf wie van de partijen de verkeersregels heeft overtreden. Heeft een automobilist jou als scooter bijvoorbeeld geen voorrang verleend, terwijl je die wel had? Dan is de tegenpartij aansprakelijk voor het ongeluk.

Het kan ook zo zijn dat beide partijen schuld hadden. Als de tegenpartij maar gedeeltelijk aansprakelijk is voor het scooterongeluk (bijvoorbeeld voor 50% of 75%), dan wordt maar een deel van je opgelopen letselschade vergoed.

In alle gevallen maakt de letselschade specialist nauwkeurige analyse van de situatie. Wij weten hoe we juridisch gezien het maximale voor jou als slachtoffer kunnen bereiken.

Meld online    Bel mij terug

Eenzijdig ongeluk met de scooter

Ben je de controle over het stuur van je scooter kwijtgeraakt en heb je daardoor zelf een ongeluk gehad, zonder tegenpartij? Letselschade die je op deze manier opgelopen hebt, kun je claimen bij je verzekeraar.

Hiervoor moet je wel een opzittendenverzekering (SVO) hebben afgesloten. Heb je die? Dan kun je eenzijdig letsel waar je zelf verantwoordelijk voor bent, verhalen. Dit geldt ook voor schade van een vriend of vriendin als je je scooter aan hem of haar hebt uitgeleend.

Zo hadden we pas bij LetselSchade.nl zo’n letselongeval. De persoon had de scooter van een vriendin geleend, en kreeg toen een ongeluk. Gelukkig had de vriendin een opzittendenverzekering. De achteropzittende die letsel had kon de letselschade verhalen via ons. De bestuurster helaas dus niet, omdat ze zelf niet de eigenaar was van de scooter.

Meld online    Bel mij terug

Letselschade vergoeding als achterop zittende? 

Hebben jullie met de scooter van je vriend/vriendin een ongeluk gehad, terwijl jij achterop zat? Heb je daar letselschade bij opgelopen?

Je kunt als opzittende altijd letselschade claimen, je bent dan namelijk een ‘schuldloze derde’. In deze positie kun je bijna altijd één van de partijen aansprakelijk stellen voor je schade. Het recht op een letselschade vergoeding geldt als inzittende altijd, ongeacht of de bestuurder een inzittendenverzekering had toen het ongeluk plaatsvond.

Daar kan jij namelijk vrij weinig aan doen. Je krijgt in dit geval ook snel je geld, omdat het voor jouw schadevergoeding niet uitmaakt wie er nu uiteindelijk aansprakelijk is.

 

Meld online    Bel mij terug

Heb ik bij een scooterongeluk recht op smartengeld?

Heb ik bij een scooterongeluk recht op smartengeld?

Je hebt bij een verkeersongeval buiten jouw schuld om altijd recht op smartengeld. Dus ook bij een scooterongeluk. De vergoeding voor het smartengeld is een compensatie van het emotionele leed en de verloren levensvreugde als gevolg van het ongeluk.

Voorbeelden hiervan:

 • Een blijvend litteken waar je emotioneel onder lijdt
 • Psychische problemen omdat je een angst in het verkeer hebt ontwikkeld
 • Door het opgelopen letsel raak je sociaal geïsoleerd en je wordt hier depressief van

 

Meld online    Bel mij terug 

In 4 stappen de schadevergoeding geregeld

VERTEL ONS WAT ER IS GEBEURD
SPECIALIST BEPAALT DE AANSPRAKELIJKHEID
VOORSCHOT OP CLAIM INDIENEN
TOTALE CLAIM INDIENEN EN ZAAK AFWIKKELEN

Hoe berekenen we het smartengeld?

Natuurlijk is het moeilijk om dit soort lijden in geld uit te drukken, maar toch kunnen we dit proberen. We kijken hierbij naar diverse factoren:

 • Het soort letselschade
 • De duur van je herstel
 • Je leeftijd toen het ongeluk plaatsvond
 • Hoe lang je nog last hebt van de emotionele gevolgen.

De experts van LetselSchade.nl weten precies hoe ze dit moeten berekenen om een goede claim voor je te maken. Je kunt ervan uit gaan dat we de juiste expertise in huis hebben om jouw financiële situatie van voor het scooterongeluk zoveel mogelijk te herstellen.

 

Meld online    Bel mij terug

Rechtshulp na scooterongeluk

Een letselschade advocaat kan voor jou een goede schadevergoeding regelen voor de letselschade door het scooterongeluk. Hij kan ook procederen in een rechtszaal als dat nodig is. Wel kost de hulp van een advocaat je vaak veel geld.

Een letselschade jurist werkt daarentegen kosteloos. Het is namelijk bij de Nederlandse wet geregeld dat juridische hulp van een specialist altijd bij de tegenpartij verhaald wordt. LetselSchade.nl heeft de juiste kennis en expertise in huis om jouw schadevergoeding buiten een rechtszaak om te regelen.

Onze hulp is altijd gratis!

Meld online    Bel mij terug

Meer informatie over mijn ongeval

Bel mij terug!

Veelgestelde vragen

 

Hoe wordt letselschade berekend?
In welk stadium kan ik het beste een belangenbehartiger inschakelen?
Is de tegenpartij aansprakelijk voor de letselschade na het ongeval?
Hoe lang duurt een letselzaak bij verkeersongevallen?
Kan ik een schadevergoeding eisen als beide partijen schuldig zijn?
Wat is de hoogte van de schadevergoeding bij een verkeersongeval?
Welke schade wordt vergoed na een verkeersongeval?
Krijgt mijn kind volledige vergoeding van zijn/haar schade?
Wat kan ik zelf doen bij een verkeersongeval?
Met welke kosten krijg ik te maken bij letselschade?

Meer veelgestelde vragen

Vertel direct je verhaal!

Via het contactformulier kun je letselschade melden. We zorgen dan dat je zo snel mogelijk weet of wij kosteloos rechtsbijstand kunnen verlenen. Tijdens kantooruren is dit binnen een uur, buiten kantooruren is dit direct de volgende werkdag.

Liever bellen?

Je kan ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.30 uur. Buiten deze tijden kun je gebruik maken van het contactformulier hiernaast of een bericht via WhatsApp sturen.

Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

 1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee
 2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee
 3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee
 4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee
Alle vragen met JA beantwoord

Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op. 

1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

 

Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

 1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee
Jouw antwoord is JA

Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

Jouw antwoord is NEE

Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

­Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

 1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee
 2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee
 3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee
Alle vragen met JA beantwoord

Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op. 

1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.