• Nationaal
 • Keurmerk
 • Letselschade

Wij claimen waar je recht op hebt!

Ben je onverwachts en van achteren aangereden? Dan heb je in de meeste gevallen recht op een schadevergoeding van je whiplash en de gemaakte kosten die hierbij komen kijken. De specialisten en letselschadejuristen kunnen direct aangeven of je recht hebt op een financiële compensatie van de geleden, maar ook toekomstige schade, die je maakt als gevolg van het ongeval. Laat het ons hier weten en krijg een goed en gefundeerd advies.

Meld online    Bel mij terug   

Willy Cruts
"Super gedaan mijnheer Derks Geen spijt dat ik u heb gevraagt om mij bij te staan zeer professionele hulp dankjewel Jurilex zeker Mijnheer Derks"
Meer reviews

Whiplash na aanrijding

Ieder jaar lopen weer vele mensen een whiplash op na een aanrijding. Whiplash komt erg vaak voor bij auto-ongelukken, met name waarbij sprake was van een kop-staart botsing. Whiplash letsel ontstaat doordat het hoofd een onverwachte en ongecontroleerde heftige beweging maakt van voor naar achteren.

Wanneer iemand anders verantwoordelijk is voor het veroorzaken van de aanrijding, bijvoorbeeld doordat iemand op de snelweg bij u achterop is gereden, dan u de tegenpartij aansprakelijk stellen voor uw whiplash letsel en een schadevergoeding claimen.

Meld online    Bel mij terug

Whiplash na aanrijding, wat doen?

Wanneer u betrokken bent geweest bij een aanrijding is het belangrijk om zo spoedig mogelijk een arts te raadplegen. Wanneer uw hoofd een plotselinge, heftige beweging heeft gemaakt als gevolg van de aanrijding, kan u whiplash letsel hebben opgelopen.

Uw arts kan aan de hand van uw klachten en onderzoek vaststellen of u mogelijk een whiplash hebt opgelopen. Het raadplegen van een arts is niet alleen belangrijk voor uw fysieke gezondheid, maar ook voor een juiste en gedegen documentatie van uw whiplash letsel.

Meld online    Bel mij terug

Direct weten of je recht hebt op een schadevergoeding? Neem dan contact met ons op en wij helpen je bij het claimen van de maximale schadevergoeding. Voor jou als slachtoffer is onze hulp helemaal gratis. De kosten die wij maken om je te helpen moeten door de aansprakelijke tegenpartij betaald worden.

Meld je schade online

Veel voorkomende whiplash klachten

Veel voorkomende whiplash klachten zijn:

 • pijn in de nek
 • hoofdpijn
 • pijn in de schouders
 • pijn in de rug
 • pijn in de armen

Naast fysieke klachten kan u ook psychische klachten ondervinden. Op de pagina whiplash behandelen vindt u een uitgebreider overzicht van veelvoorkomende whiplash klachten.
Het kan ook zijn dat u in eerste instantie geen noemenswaardige klachten ervaart. Het moment waarop men last krijgt van whiplash klachten verschilt van persoon tot persoon. Sommige slachtoffers hebben meteen na de aanrijding whiplash klachten, terwijl anderen pas na enkele uren tot zelfs dagen na het ongeval klachten ondervinden. Toch is het raadzaam om een dokter te raadplegen, zodat ook andere trauma’s zoals een hersenschudding kunnen worden gecontroleerd.

Meld online    Bel mij terug

Schadevergoeding whiplash claimen

Ter compensatie van uw whiplash letsel kan u de tegenpartij aansprakelijk stellen en een schadevergoeding claimen voor uw whiplash letsel. Het is raadzaam om bij het claimen van een schadevergoeding een belangenbehartiger in te schakelen.

Letselschade advocaten en experts geven u advies, helpen u bij de aansprakelijkheidstelling en ontzorgen u bij het verhalen van de opgelopen schade bij de aansprakelijke partij.

Zie hieronder hoe wij in 4 stappen de letselschadevergoeding claimen en neem contact op met de specialisten in de letselschade om direct te horen wat wij voor u kunnen betekenen.

 

Meld online    Bel mij terug

In 4 stappen de schadevergoeding geregeld

VERTEL ONS WAT ER IS GEBEURD
SPECIALIST BEPAALT DE AANSPRAKELIJKHEID
VOORSCHOT OP CLAIM INDIENEN
TOTALE CLAIM INDIENEN EN ZAAK AFWIKKELEN

Meer informatie over mijn ongeval

Bel mij terug!

Veelgestelde vragen

 

Wat valt onder letselschade?
Hoe wordt letselschade berekend?
In welk stadium kan ik het beste een belangenbehartiger inschakelen?
Is de tegenpartij aansprakelijk voor de letselschade na het ongeval?
Hoe lang duurt een letselzaak bij verkeersongevallen?
Kan ik een schadevergoeding eisen als beide partijen schuldig zijn?
Wat is de hoogte van de schadevergoeding bij een verkeersongeval?
Welke schade wordt vergoed na een verkeersongeval?
Geldt de hoofdregel van 'wie eist, bewijst' ?
Met welke kosten krijg ik te maken bij letselschade?

Meer veelgestelde vragen

Vertel direct je verhaal!

Via het contactformulier kun je letselschade melden. We zorgen dan dat je zo snel mogelijk weet of wij kosteloos rechtsbijstand kunnen verlenen. Tijdens kantooruren is dit binnen een uur, buiten kantooruren is dit direct de volgende werkdag.

Liever bellen?

Je kan ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.30 uur. Buiten deze tijden kun je gebruik maken van het contactformulier hiernaast of een bericht via WhatsApp sturen.

Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

 1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee
 2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee
 3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee
 4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee
Alle vragen met JA beantwoord

Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op. 

1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

 

Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

 1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee
Jouw antwoord is JA

Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

Jouw antwoord is NEE

Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

­Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

 1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee
 2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee
 3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee
Alle vragen met JA beantwoord

Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op. 

1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.